Sliter med sykdom: – Finner ikke ut hva det er

Tarjei Bø har vært syk i en måned med en forkjølelse som ikke slipper taket. Landslagsledelsen finner ikke svar på hva som feiler 30-åringen.

SYK: Tarjei Bø har vært syk i en måned, og landslagsledelsen har ikke fått greie på hva som er galt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SYK: Tarjei Bø har vært syk i en måned, og landslagsledelsen har ikke fått greie på hva som er galt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Den sykdomsforfulgte stryningen er en del av det norske laget under Blinkfestivalen i Sandnes, men er ikke i form.

Sykdomsproblemene oppsto etter en samling i Torsby, like før lillebror Johannes Thingnes Bøs bryllup i slutten av juni.

– Tarjei er lurven. Vi finner ikke ut hva det er. Han er i trening, men han har en forkjølelse som ikke slipper taket. Han har prøvd seg på trening, men sier at han ikke er hundre prosent. Det er kjedelig for hans del, sier idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset i Norges Skiskytterforbund til NTB.

– Ingenting farlig

Bø hadde samme trøbbel i oppkjøringen til forrige sesong. Han fikk også deler av sesongen før det igjen ødelagt av sykdom. Han har også trøblet i innledningen til flere sesonger tidligere.

– Han har hatt det en måneds tid, men det er ingenting farlig. Dette er Tarjei i et nøtteskall. Han kan være syk som nå, og så blir han rå når sesongen starter. Jeg er ikke bekymret, sier Hjelmeset.

Eckhoff også syk

Tiril Eckhoff er også blitt småsyk i forkant av Blinkfestivalen.

– Hun er syk og har gått på antibiotika, men reiser ned. Det er ikke noe alvorlig. Det kan tenkes at hun blir med på noen skytekonkurranser, sier Hjelmeset.

Resten av løperne i den norske skiskyttereliten er friske og raske og påmeldt øvelsene i Sandnes. Blinkfestivalen åpner onsdag og varer til og med lørdag.

(©NTB)