SEIERSGLISET: Alexander Kristoff drar hjem fra Tour de France i visshet om at sesongen er reddet.
SEIERSGLISET: Alexander Kristoff drar hjem fra Tour de France i visshet om at sesongen er reddet.

– Liam (3) sang seg i søvn med at pappa vant

Nå gleder Alexander Kristoff seg til å treffe familien igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff og lagkameratene i UAE Team Emirates ankom banketten i Paris litt over klokken 22.00 søndag kveld.

Sjømat-restauranten falt ikke umiddelbart i smak hos den ferske Tour de France-etappevinneren.

– Bare jeg slipper å få fisk... Jeg gikk forbi McDonalds på vei til restauranten. Det kan fort bli en dessert der, smiler Kristoff.

Etter alle seiersintervjuene var unnagjort dro han til hotellet. Der fikk han tid til å prate med familien hjemme i Norge.

– Liam (Kristoffs yngste sønn, red. anm.) hadde lagt seg da jeg pratet med de hjemme, men Leo (6) var veldig fornøyd. Liam hadde sunget seg selv i søvn med at pappa vant, så jeg tror begge to er fornøyde, sier han.

Noen timer tidligere tok Kristoff sin tredje etappeseier i Tour de France.

– Sesongen blir litt reddet av dette. Uansett hva folk sier, så har jeg vunnet på Champs-Elysees. Det reddet en kanskje litt «halv-dårlig» sesong hittil, konstaterte seiersherren da.

Nå venter noen dager med familien. Det gleder sykkelstjernen seg til.

– Det blir godt å komme hjem. Jeg har vært lenge vekke. Det er alltid deilig å komme hjem, uansett om jeg vinner eller ikke, sier Kristoff, som ikke har planer om å ta helt av kvelden og natten etter maktdemonstrasjonen i Paris.

– Nå skal vi spise middag, så får vi se hvilket humør gutta er i. Vi vant jo i dag, så vi får kanskje feire litt videre. Jeg skal rekke et fly i morgen tidlig, så det blir nok ikke altfor seint. Jeg kjenner at jeg er sliten etter tre uker på sykkelen, avslutter han.