Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo

Tre ukers blodslit er ved veis ende, men først skal de gjenværende spurtkanonene gjøre opp seg i mellom, en siste gang.

Og for et Dimension Data som ikke har lyktes i årets Tour de France, vil en seier bety mye.

– En seier vil redde Tour de France, ikke bare for deg, men for hele laget?

– Det vil det absolutt. Det har ikke vært noe voldsomt med resultater i Touren i år, og vi trenger det. Det hadde vært gøy å kunne gjøre det, både for min egen del og for laget, sa Boasson Hagen til TV 2 etter å ha fullført den nest siste etappen.

– Målet er å kjempe om en topplassering
Med fem av de største spurtkanonene ute, og en forslått Peter Sagan, kan det bli norsk seier på Paris sin paradegate nummer én. Den sindige rudsbygdingen er dog beskjeden i sin spådom.

– Jeg tror ikke man skal forvente så mye, men målet er å være med å kjempe om en topplassering, også får vi se hvordan det går.

Rudsbygdingen ble nummer tre på etappen i fjor, og viste på den 18.etappen at spurtbena er på plass. Der ble han nummer fire, på plassen bak Alexander Kristoff.

– Det kan gå hele veien
Nevnte Kristoff har ved flere anledninger vært nære på å ta en etappeseier, og før Champs-Élysées, er UAE-rytteren svært positiv.

– Jeg gleder meg, jeg har tro på at det kan gå hele veien. Men jeg må gjøre ting riktig, forrige gang bommet jeg litt, og jeg må komme meg enda bedre i posisjon hvis jeg skal ha sjanse, sa Kristoff etter å ha fullført den nest siste etappen.

Hva vil det bety for deg å vinne på selveste avslutningsdagen?

– Det får du spørre meg om når jeg har vunnet, jeg tar ingen seire på forskudd.