HYLLET: Carl Ikeme kom til Wolves som 14-åring, og har spilt mer enn 200 kamper for klubben. I dag ble han hyllet som en legende.
HYLLET: Carl Ikeme kom til Wolves som 14-åring, og har spilt mer enn 200 kamper for klubben. I dag ble han hyllet som en legende. Foto: Wolves.co.uk

Premier League-keeper legger opp etter kreftsykdom

Wolverhampton-keeper Carl Ikeme følger legenes råd og legger keeperhanskene på hyllen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni 2017 ble engelsk-nigerianeren diagnostisert med leukemi.

I juni i år kunngjorde han at han er i komplett remisjon etter sykdommen, og at han bare har noen få hindre igjen på veien før han – forhåpentligvis – kan kalle seg helt kurert.

Én måned senere kunngjør Ikeme at han legger opp som 32-åring.

– Jeg snakket med legen, og han mente jeg burde legge opp på grunn av påkjenningen behandlingen har vært for kroppen. Han mener det er best, og jeg kan ikke risikere å komme tilbake. Helsen er prioriteten, forklarer keeperen til Wolves' nettsider.

FØRSTEKEEPER: Carl Ikeme var Wolves' førstekeeper før han ble diagnostisert med leukemi i juni 2017.
FØRSTEKEEPER: Carl Ikeme var Wolves' førstekeeper før han ble diagnostisert med leukemi i juni 2017. Foto: Ai Project

– Jeg vil være her for barna mine, familien min og vennene mine, tilføyer han.

Ikeme kom til den nyopprykkede klubben allerede som 14-åring. Han har vært på en rekke utlån, men alltid vært eid av ulvene.

– Det er fint å kunne kalle seg en «one club man», for det hører til sjeldenhetene i disse dager. Jeg kommer alltid til å ha venner her, sier 32-åringen.

Wolves' styreformann, Jeff Shi, beskriver keeperen som «mer enn bare en spiller».

– Han er en viktig del av familien vår. Da Carl kom for å fortelle nyheten, ble vi triste, men vi var også glade for å se ham frisk og sulten på mulighetene som ligger foran ham. Carl har bevist både på banen og i en utfordrende periode at han er en sterk person. Uansett hva han velger å gjøre, er jeg sikker på at han blir suksessrik, sier Shi til klubbens nettsider.