TIDSLIMIT: På den ellevte etappen kan flere av de største spurterne ryke, det kan gagne Alexander kristoff.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIDSLIMIT: På den ellevte etappen kan flere av de største spurterne ryke, det kan gagne Alexander kristoff. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

– Mange av de tyngre rytterne er nervøse

Den ellevte etappen av årets Tour de France er kort og knallhard. Det kan by på utfordringer for de beste spurterne.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo

På den første etappen i Alpene var det nære på at blant andre Amund Grøndahl Jansen og hans spurter i LottoNL-Jumbo, Dylan Groenewegen ikke klarte tidslimiten.

På dagens fjelletappe som kun er 108 kilometer, kan det flere av de beste spurterne ryke.

– Hvis man ser på tallene fra i går og dagens tidslimit, så blir det hardt å klare det. Men det er Tour de France, så vi får bare slite igjen i dag og prøve å klare det innenfor tidsfristen, sier Mark Cavendish sin lojale hjelper, Mark Renshaw til TV 2 og fortsetter:

– Sånn er det bare. Jeg har kjørt Tour de France for mange ganger til å bekymre meg. Hvis 10,12 eller 20 av oss må reise hjem, så dra vi hjem. Så kanskje de ser på tidslimiten neste år og justerer den.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd trekker frem tre ryttere som trolig får det tungt i dag.

– Det er igjen Cavendish, Groenewegen, Kittel. De store gutta som har slitt med litt skader og litt sykdom kanskje. Det er de som kommer til å slite i dag, forteller Hushovd.

– Mange av de tyngre rytterne er nervøse
Quick-Steps danske sportsdirektør, Brian Holm, trekker frem et eksempel fra tidligere i år, hvor den eksakt samme etappen ble kjørt i Critérium du Dauphiné.

– Det var den samme etappen i Dauphine, og da var det mange av de gode klatrerne som tapte 33 minutter. Så det er mange av de tyngre rytterne som er nervøse i dag, sier dansken til TV 2.

Dagens etappe går rett inn i en høyeste kategori-stigning og grupettoen vil slite allerede fra start. Hva dagens tidslimit blir, får vi ikke svar på før de rytterne er i mål. Renshaw kaster litt lys over hvordan svakeste klatrerne tenker underveis.

– Vi kan leke litt med beregninger, men for å være helt ærlig så kjører vi bare på grensen av hva vi klarer hele dagen. Vi hadde samme tid som hovedfeltet i dalene i går, vi tok igjen tid i utforkjøringene, men vi klarer ikke å kjøre like fort i motbakkene.

Kan åpne seg for Kristoff
En som viste lovende klatrebein i går, var Alexander Kristoff. I noen snaue sekunder tauet han på Chris Froome i fjellene og var aldri i nærheten av å ikke klare tidslimiten.

Og Kristoff legge rikke skjul på at det vil gjøre livet hans enklere i spurtene om noen skulle ryke i dag.

– Er dette som skal til? At noen av de kvasseste ryker, da vinner du?

– Kanskje det, jeg kan jo håpe på det. Det blir en tøff dag i dag, de kjørte hardt i går de som var i den siste gruppen for de datt av rimelig tidlig. Sånt sett så kan det være de har ende mer slitne bein i dag, og i dag tror jeg det blir tøffere, sier en lattermild Alexander Kristoff til TV 2.

Dog trekker Brian Holm frem et viktig poeng hvis flere av de beste spurterne skulle ryke i dag.

– Man kan si at det gagner Kristoff, i går var det fire-fem av sprinterne som var tett på å ryke ut. Men vi må huske på at hvis det ryker ut en fire-fem sprintere, hvem skal da holde feltet samlet?