– Jeg var redd. Hadde jeg syklet til venstre, hadde jeg blitt truffet

Greg Van Avermaet ble overrasket da en offroad-syklist plutselig fløy over ham.

Det var ikke mye action blant sammenlagtfavorittene, men for dagens brudd ble pulsen svært høy da en offroad-syklist fløy over hodene deres.

Syklisten tok sats på en rampe og hoppet over veibanen like før rytterne kom. Bakhjulet var farlig nær hodene til rytterne.

Sammenlagtleder Greg Van Avermaet synes episoden var skremmende.

– Jeg var redd. Hadde jeg syklet til venstre, hadde jeg blitt truffet. Jeg var heldig, for det var veldig risikabelt, sier han.

Belgieren forsvarte den gule trøyen på heroisk vis. Han kom seg med i bruddet som fikk gå fra hovedfeltet. Van Avermaet bet seg fast i teten og distanserte flere meritterte klatrere. Han leder Tour de France to minutter og 22 sekunder foran Geraint Thomas.

– Vinger er et sterkt ord, men jeg følte meg bra i dag. Jeg hadde gode bein og sa til meg selv at jeg måtte prøve å beholde trøyen. Den eneste måten å beholde trøyen på var å gå i brudd. Jeg fikk beholde trøyen i én dag til, men i morgen er nok eventyret over, sier han.

Van Avermaet kan også takke Team Sky for at farten i favorittgruppen ikke var større. Han fikk dermed luken han trengte for å holde unna i sammenlagtkampen.

– Kanskje. De hadde en plan om å kontrollere feltet. Én dag mindre med trøyen betyr en dag mindre med stress for dem. Det vil de kanskje tjene på til slutt, sier han.