Hushovd ut mot Froome-konkurrenter: – Trist å se

TV 2s sykkeleksperter mener rivalene må angripe Chris Froome og Team Sky.

Se avslutningen på den tiende etappen i Tour de France i videovinduet øverst!

Chris Froome, Geraint Thomas og Team Sky ble aldri satt på noen prøver under den første fjelletappen i Tour de France.

Julian Alaphilippe fikk gå solo alene til mål og sikre en ny seier for Quick-Step Floors.

– Hadde Sky bestemt seg for det, hadde de kjørt inn bruddet. Da hadde det vært en annen i den gule ledertrøyen og mest sannsynlig en annen etappevinner. De vil bare kontrollere og tenker ikke på gul trøye nå, bare først om snaut to uker. Da får de mindre press og mindre styr rundt Thomas versus Froome, sier TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd, og fortsetter:

– Det er igjen trist å se hvor defensivt alle de andre kjører. Det er selvfølgelig en sammenheng med at Sky kjører veldig fort og at det er vanskelig å støte, men folk bør angripe nå.

Ingen tid å miste

Thor Hushovd mener Skys konkurrenter ikke har tid til å miste.

– Jeg mener at de andre lagene, Moviestar, Ag2r, de må bruke hver mulighet til å ta sekunder på Froome og Sky. Jeg mener de burde begynt i dag, for man vet aldri hva som skjer, man vet ikke hvor sliten Frome er, selv om de ser så sterke ut som de gjør, sier TV 2s sykkelekspert.

Geraint Thomas, som er nummer to i sammendraget bak Greg van Avermaet, var overrasket over at det ikke kom noen angrep på etappen.

– Vi kontrollerte det hele fint, vi forventet et par angrep på den siste stigningen, men ingen prøvde seg. Dan Martin ga det et lite forsøk over toppen, men det var det hele, sa Thomas til TV 2 etter målgang.

Forventer mer action

Geraint Thomas forventer at det blir tøffere i dag to og tre i Alpene.

– Vi forventet at noen ville prøve, det er en massiv tredagers blokk nå. Kwiatkowski satt et bra tempo, men ja, vi trodde de ville prøve. Og det vil de garrantert gjøre i morgen, sier han.

TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen forventer at Chris Froome og hans hjelperyttere får det langt tøffere på onsdagens etappe.

– Jeg tror vi kommer til å se en annen offensiv kjøring. Jeg tror de nøler og venter litt til at det er målgang på en topp på de neste etappene. Da må det bli mer action og trussel mot Sky, sier Lauritzen.

Movistar har Alejandro Valverde, Mikel Landa og Nairo Quintana som alle kan kjempe om en plassering høyt på sammenlagtlistene.

– Å ha tre trumfkort er viktig, men hvis ingen tør å risikere rollen som angrepsfigur og kanskje gå ned med flagget til topps... Nå har de tre så sterke ryttere som potensielt kan havne på podiumsplass i Tour de France sammenlagt, så da må de begynne å angripe i morgen. Vi må ha mer action. Sky kan ikke sitte foran og kontrollere helt til Paris, sier Laurtizen.​