NY DRAKT: Jesse Lingard i den nye Manchester United-drakten. Foto: Twitter/Manchester United
NY DRAKT: Jesse Lingard i den nye Manchester United-drakten. Foto: Twitter/Manchester United

Én detalj ved den nye drakten irriterer United-fansen

Ny shortsfarge fører til reaksjoner blant supporterne.

Tirsdag lanserte Manchester United sin hjemmedrakt som skal brukes i kommende sesong. Men deler av fanskaren er ikke helt fornøyd.

Tidligere har klubben brukt hvite shorts på hjemmebane, men nå skal denne fargen byttes til svart.

– Hjemmedrakten er grei, men å bytte shortsfargen fra hvit til svart. Jeg er virkelig irritert, skriver en Twitter-bruker.

– Det er sannsynligvis større problemer i verden, men den nye drakten er grusom, utelukkende på grunn av Manchester United bruker hvite shorts, ikke svarte, skriver en annnen.

– Dette er ikke en Manchester United-hjemmedrakt. Rød drakt, hvite shorts og sorte sokker. Det er det. Jeg vil ikke kjøpe denne, skriver en United-fan.

Mourinho og co. befinner seg nå på treningsleir i USA. Første treningskamp spilles mot Club América natt til fredag norsk tid.

Fredag kl. 04: Se Manchester United - Club América på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo

Paul Pogba i den nye United-drakten. Foto: Adidas
Paul Pogba i den nye United-drakten. Foto: Adidas

Den nye drakten skal markere at det er 140 år siden klubben ble stiftet. Den gang het klubben Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway and Football Club. Drakten inneholder også design som referer til klubbens oppstart. Klubben ble stiftet av en gruppe jernbanearbeidere i Manchester, og de svarte stripene nederst på drakten skal symbolisere togskinner.

– Det er mange store øyeblikk i denne klubbens historie, og ingen er mer viktig enn det året klubben ble stiftet i 1878, sier United-sjef Richard Arnold.

Da klubben ble stiftet, var det mørkeblå shorts som ble brukt, men siden 1894 har hjemmeshortsen vært hvit.