Spurs-stjerne kan slippe militærtjeneste på én betingelse

Tottenham kan måtte klare seg uten midtbanestjernen Son Heung-min i høstens første serierunder. Han skal trolig spille i asialekene for Sør-Korea.

Se Son Heung-mins VM-scoring mot Tyskland i videovinduet øverst!

Son Heung-min er hentet inn i troppen til U23-mesterskapet som en av tre eldre spillere. Turneringen i Indonesia spilles fra 14. august til 1. september, og Son vil dermed gå glipp av de fire første rundene i Premier League.

Tottenham har muligheten til å holde igjen spilleren i England, ettersom asialekene ikke er en offisiell FIFA-turnering. Men regelverket i Sør-Korea sier at Son kan fritas fra militærtjeneste i hjemlandet dersom han hjelper nasjonen til å vinne asialekene, og dermed er det aktuelt for Spurs å la ham spille turneringen.

Son skal i utgangspunktet kalles inn til en 21 måneder lang obligatorisk militærtjeneste, og det er sannsynlig at han må starte den i 2020 om ikke han har lyktes i å ta Sør-Korea til gull i årets asialeker eller medalje i OL i Tokyo i om to år.

– Vi ønsker å takke alle klubbene for å ha gjort spillerne tilgjengelige. Samtidig er vi ikke ennå kommet til enighet om hvilke datoer de skal gjøres tilgjengelige for oss, sa U23-landslagstrener Kim Hak-bom på en pressekonferanse mandag.

Son scoret to av Sør-Koreas tre mål i fotball-VM nylig. Laget slo Tyskland, men maktet ikke å ta seg videre fra gruppespillet.

(©NTB)