GULLBALLEN: Luka Modric ble kåret til mesterskapets beste spiller
GULLBALLEN: Luka Modric ble kåret til mesterskapets beste spiller Foto: Kai Pfaffenbach

Modric kåret til VMs beste

Luka Modric måtte slukøret gå forbi det gylne VM-trofeet etter tapet mot Frankrike, men fikk likevel et plaster på såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kroatias midtbaneelegant har hatt et strålende mesterskap, og selv om det ikke holdt helt til seier, blir Modric hyllet som mesterskapets beste spiller.

Kroatias kaptein mottok gullballen fra FIFA like etter kampslutt i Moskva. Dermed ble kroaten den første i landets historie til å motta prisen.

– Det er helt fortjent, mente Drillo etter at 32-åringen mottok beviset på at han er mesterskapets beste spiller.

Modric tok prisen foran Belgias Eden Hazard og Franske Antoine Griezmann.

Også TV 2s Kasper Wikestad var enig i den vurderingen.

– For fire år siden forstod ikke engang Messi prisen for mesterskapets beste spiller. Denne gang går den helt fortjent til Luka Modric. Den lille eleganten som bare ble mer og mer komplett for hvert eneste år, skriver Wikestad på Twitter.

Mens Modric ikke så veldig fornøyd ut etter å ha mottatt prisen, var det vesentlig bedre stemning i den franske leiren. Finalens bestemann ble Antoine Griezmann. Intervjuet med FIFA etter kampen ble kuppet av en «Fortnite-dansende» Paul Pogba.

Pelé: – Velkommen i klubben
Ikke overraskende ble Kylian Mbappé kåret til mesterskapets beste, unge spiller.

Mbappé har tidvis herjet i mesterskapet, og kronet det hele med en flott scoring i finalen.

19-åringen ble dermed den andre tenåringen til å score i en VM-finale, og den første siden Pelé. Den brasilianske legenden har fått med seg Mbappés bragd.

– Velkommen i klubben, skriver Pelé på sin Twitter-konto.

Kane tok gullstøvelen
Harry Kane og England skuffet i semifinalen mot Kroatia, men etter en god start på mesterskapet sikret Kane toppscorertittelen. Spurs-spissen endte på seks mål, og sikret seg gullstøvelen foran Antoine Griezmann og Romelu Lukaku.

Lukakus lagkamerat, Thibaut Courtois stakk av med gullhansken. Keeperen holdt nullen i bronsefinalen mot England, og sikret nasjonen sin beste plassering noensinne i VM-sammenheng.

Spania måtte forlate mesterskapet etter fadesen mot Russland, men nå får de tilsendt en gave fra FIFA i etterkant. Landet fikk nemlig tildelt Fair Play-prisen etter finalen søndag.