INTIMT MØTE: Benjamin Mendy ble møtt med kjærlighet av Pep Guardiola.
INTIMT MØTE: Benjamin Mendy ble møtt med kjærlighet av Pep Guardiola.

Mendy forbauset over den intime velkomsten han fikk av Guardiola

Frankrikes og Manchester Citys Benjamin Mendy forteller om sin første møte med Pep Guardiola. Det ble ikke helt slik han hadde forventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var sommeren 2017 at Benjamin Mendy ble solgt fra Monaco til Manchester City for 550 millioner kroner.

Men det første møte med manager Pep Guardiola ble ikke som forventet for Mendy.

I et blogginnlegg på Theplayerstribune.com røper Frankrike-stjernen at møtet ble vel intimt.

– Etter at jeg signerte for Manchester City i fjor sommer, møtte jeg laget i Los Angeles i løpet av sesongoppkjøringsturnéen. Jeg forventet at han (Pep Guardiola) ville si hei til meg, eller umiddelbart begynne å snakke om taktikk eller noe. Han er et geni, vet dere. Og så intens og profesjonell. Men slik tok han imot meg: Han gikk mot meg med et bredt smil, så grep han hodet mitt med hendene.... og deretter kysset han meg i pannen. Kyss. Det er Pep, forteller Mendy i blogginnlegget.

I AKSJON: Frankrikes Benjamin Mendy i gruppespillkampen mot Danmark i VM.
I AKSJON: Frankrikes Benjamin Mendy i gruppespillkampen mot Danmark i VM. Foto: Jewel Samad

Snakket sammen på WhatsApp
Frankrike-stjernen kan imidlertid ikke få understreket nok hvor mye Pep Guardiola betyr for ham.

– Mitt liv er blitt formet av managere. Det har sikkert mange lagt merke til. Jeg tror det er slik for de fleste fotballspillerne, på godt og vondt. Jeg har vært heldig som har spilt under noen av de beste. Og det er ingen bedre enn Pep, slår Mendy fast.

Før han forklarer hvorfor:

– Pep er selvsagt en manager alle drømmer om å spille for. Men det jeg har lært av Pep er langt viktigere enn det jeg har lært om fotball, poengterer han.

Allerede lenge før Mendy signerte for Manchester City snakket han med Guardiola via appen WhatsApp.

– Da jeg vurderte å signere for Manchester City ifjor, så startet jeg og Pep å snakke sammen på WhatsApp. Jeg chattet ikke bare med Pep, men også han kone, fordi hun hjalp ham med det franske språket. Med Pep så følte jeg at jeg snakket med noen i familien, ikke med en manager, forklarer han om Guardiolas personlige egenskaper.

– Å spille i VM er en ære
Mendy røk korsbåndet i kampen mot Crystal Palace i fjor høst og mistet nesten hele vårsesongen.

Han takker Guardiola for støtten under skadeavbrekket.

– Da jeg ble skadet i november, forventet jeg ikke at Pep ville kommunisere så mye med meg. Men han glemte meg aldri, og det betydde mye for meg. Det motiverte meg til å bli den beste lagkameraten fra sidelinjen jeg kunne være. Kanskje dro jeg det litt vel langt noen ganger. I november, da jeg løp ut på banen for å feire Raheem Sterlings mål mot Southampton, hadde jeg fått forbud mot å løpe. Jeg burde ha tatt det rolig. Var det en risiko? Kanskje, kanskje ikke. Men etter kampen så jeg at Pep gliste av det, konstaterer han.

Under VM i Russland har Mendy foreløpig kun fått et innhopp. Han er i troppen som møter Kroatia i VM-finalen søndag og kan få spilletid i Moskva.

– Å spille i VM er en stor ære. Å spille for Frankrike, landet hvor jeg har tilbrakt mesteparten av min karriere, er en drøm som kommer i oppfyllelse, sier Mendy før finalen mot Kroatia.