Eden Hazard bekrefter at han vil forlate Chelsea

Belgias bronsehelt Eden Hazard tar farvel med Chelsea.

Eden Hazard scoret det siste målet da Belgia slo England 2-0 i lørdagens bronsefinale i VM.

Se høydepunkter fra bronsefinalen øverst!

Nå bekrefter Belgia-stjernen at han ønsker å forlate sin arbeidsgiver Chelsea i løpet av sommeren.

– Etter seks vidunderlige år i Chelsea kan tiden være inne til å gjøre noe annet. Spesielt etter dette verdensmesterskapet. Jeg kan selv avgjøre om jeg vil bli værende eller bli, men Chelsea må ta den endelige avgjørelsen om de vil gi slipp på meg. Alle vet hvilken destinasjon jeg foretrekker, sier Hazard til belgiske Het Laatste Nieuws.

Journalisten som viderfomidler uttalelsene fra Hazard er HLNs London-baserte reporter Kristof Terreur, som kun følger de belgiske spillerne i Premier League.

Eden Hazard står høyt oppe på Real Madrids ønskeliste. Det er ventet at den spanske gigantklubben vil legge inn et bud på Hazard i løpet av kort tid.

ESPN skriver at Real Madrid planlegger et bud på 150 millioner pund, eller rundt 1,7 milliarder kroner, etter å ha identifisert Eden Hazard som Cristiano Ronaldos erstatter.

27-åringen er tilbudt en ny kontrakt på Stamford Bridge som vil sikre ham 3,1 millioner kroner i uken, men Hazard har ikke vært villig til å signere.

Den tidligere danske fotballprofilen Brian Laudrup sier til Sportske Novosti at han nylig har snakket med Eden Hazard.

I samtalen skal Hazards melding være krystallklar.

– Jeg snakket med Eden Hazard for noen få dager siden, og han fortalte meg at han forbereder en overgang til Real Madrid. Det er en god overgang både for Eden Hazard og Real Madrid, sier Brian Laudrup.

– Hazard mest tilgjengelig
Chelseas nye manager Maurizio Sarri må dermed etter all sannsynlighet dermed starte sesongen uten Eden Hazard i troppen.

Hazard røper at han har visst lenge at Sarri skulle overta Chelsea.

– Vi har alle visst en stund at Sarri ville bli Chelseas nye manager. Er han en god manager? Dersom han gjør at vi vinner troféer, ja. Dries Mertens har fortalt meg at han er en god manager. Men vi må jobbe hardt, på den italienske måten. Men det er vi vant til med Antonio også, uttaler han.

Cristiano Ronaldos overgang til Juventus har gitt allerede styrtrike Real Madrid 941 millioner ekstra å rutte med i jakten på Hazard. I tillegg forsvinner enorme lønnsutgifter.

TV 2-ekspert Mina Finstad Berg har hele tiden følt seg sikker på at Eden Hazard kom til å bli hentet til Real Madrid.

– Jeg tror det er størst sjanse for Hazard. Det er fordi han har snakket om Real Madrid på en måte tidligere som sier at han ikke er uinteressert i en overgang, for å si det sånn. I tillegg tror jeg han er den mest tilgjengelige blant dem. Jeg tror det blir vanskelig å få Mbappé fra PSG, sa hun til TV 2 Sporten tidligere denne uken.

Eden Hazard har markert seg som Chelseas største stjerne og beste spiller de siste årene. Han har spilt 208 kamper og scoret 69 mål siden overgangen fra Lille i 2012. Belgieren har vunnet ligaen to ganger, Europaligaen én gang og FA-cupen med Chelsea.