Hevder Messi ba om at lagkamerat måtte vrakes i VM etter å ha tapt internkamp i fotballtennis

Argentinsk avis kommer med oppsiktsvekkende opplysninger om Lionel Messi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lionel Messi scoret et vakkert mål for Argentina mot Nigeria i gruppespillet, men VM i Russland ble en gedigen nedtur både for det Argentina og landslagets største stjerne.

Se Messis eventyrscoring mot Nigeria i videovinduet øverst!

Drømmen om VM-gull ble knust for Messi og Argentina allerede i åttedelsfinalen. Der ble VM-finalist Frankrike for sterke, og sendte Argentina hjem med 3-4-tap i bagasjen.

Nå kommer den argentinske avisen Clarín, gjengitt i den spanske avisen AS, med oppsiktsvekkende opplysninger om hvordan Lionel Messi både påvirket laguttaket og refset en trener i Argentinas støtteapparat.

– Vraket etter å ha slått Messi i fotballtennis
Ifølge avisen ga Lionel Messi hovedtrener Jorge Sampaoli klar beskjed om å droppe Federico Fazio (til daglig i Roma) og Giovani Lo Celso (PSG) etter gruppespillet. Messi skal ha vist Sampaoli svakhetene til begge spillerne og forklart tydelig hvorfor treneren ikke burde bruke dem.

SLO MESSI: Argentinas Giovani Lo Celso (i midten) skal ha slått Messi i fotballtennis. Det skal Messi ha likt dårlig
SLO MESSI: Argentinas Giovani Lo Celso (i midten) skal ha slått Messi i fotballtennis. Det skal Messi ha likt dårlig Foto: Benjamin Cremel

Det førte til at Fazio kun fikk spille andreomgang i åttedelsfinalen mot Frankrike, mens Lo Celso ikke fikk spille et eneste minutt for Argentina i VM.

Den argentinske avisen Clarín hevder ifølge AS at Messi bærer nag til Lo Celso etter at 22-åringen slo Barcelona-stjernen i en internkamp i fotballtennis under en treningsøkt i VM.

Messi skal også ha havnet i tottene på et medlem av Argentinas trenerteam i forkant av VM.

I forkant av vennskapskampene mot Italia og Frankrike i mars trente det argentinske landslaget noen dager i Manchester.

Messi til Sampaoli: – Det må aldri skje igjen
Under en treningsøkt på Manchester Citys treningsanlegg påpekte assistenttreneren Sebastián Beccacece til Messi hva han kunne gjort bedre i en spilløvelse, og ga superstjernen nye instruksjoner.

I samtalen der Beccacece forklarte Messi hva han gjorde galt, skal Sampaolis assistentrener ha lagt hånden over Barca-stjernens skulder.

Det skal ha falt svært dårlig i smak hos Messi. Argentinas kaptein skal ikke ha reagert på at treneren ga ham instruksjoner.

Argentina-kapteinen skal imidlertid ha reagert kraftig på at treneren la hånden over skulderen i samtalen, og kommet med følgende klarte beskjed til hovedtrener Sampaoli:

– Det må aldri skje igjen!

Lionel Messis rådgivere skal ha blitt kontaktet av den Buenos Aires-baserte avisen og fått artikkelen til gjennomlesning. De benekter på det sterkeste at avisens fremstilling er korrekt, skriver AS.