Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lionel Messi scoret et vakkert mål for Argentina mot Nigeria i gruppespillet, men VM i Russland ble en gedigen nedtur både for det Argentina og landslagets største stjerne.

Se Messis eventyrscoring mot Nigeria i videovinduet øverst!

Drømmen om VM-gull ble knust for Messi og Argentina allerede i åttedelsfinalen. Der ble VM-finalist Frankrike for sterke, og sendte Argentina hjem med 3-4-tap i bagasjen.

Nå kommer den argentinske avisen Clarín, gjengitt i den spanske avisen AS, med oppsiktsvekkende opplysninger om hvordan Lionel Messi både påvirket laguttaket og refset en trener i Argentinas støtteapparat.

– Vraket etter å ha slått Messi i fotballtennis
Ifølge avisen ga Lionel Messi hovedtrener Jorge Sampaoli klar beskjed om å droppe Federico Fazio (til daglig i Roma) og Giovani Lo Celso (PSG) etter gruppespillet. Messi skal ha vist Sampaoli svakhetene til begge spillerne og forklart tydelig hvorfor treneren ikke burde bruke dem.

SLO MESSI: Argentinas Giovani Lo Celso (i midten) skal ha slått Messi i fotballtennis. Det skal Messi ha likt dårlig
SLO MESSI: Argentinas Giovani Lo Celso (i midten) skal ha slått Messi i fotballtennis. Det skal Messi ha likt dårlig Foto: Benjamin Cremel

Det førte til at Fazio kun fikk spille andreomgang i åttedelsfinalen mot Frankrike, mens Lo Celso ikke fikk spille et eneste minutt for Argentina i VM.

Den argentinske avisen Clarín hevder ifølge AS at Messi bærer nag til Lo Celso etter at 22-åringen slo Barcelona-stjernen i en internkamp i fotballtennis under en treningsøkt i VM.

Messi skal også ha havnet i tottene på et medlem av Argentinas trenerteam i forkant av VM.

I forkant av vennskapskampene mot Italia og Frankrike i mars trente det argentinske landslaget noen dager i Manchester.

Messi til Sampaoli: – Det må aldri skje igjen
Under en treningsøkt på Manchester Citys treningsanlegg påpekte assistenttreneren Sebastián Beccacece til Messi hva han kunne gjort bedre i en spilløvelse, og ga superstjernen nye instruksjoner.

I samtalen der Beccacece forklarte Messi hva han gjorde galt, skal Sampaolis assistentrener ha lagt hånden over Barca-stjernens skulder.

Det skal ha falt svært dårlig i smak hos Messi. Argentinas kaptein skal ikke ha reagert på at treneren ga ham instruksjoner.

Argentina-kapteinen skal imidlertid ha reagert kraftig på at treneren la hånden over skulderen i samtalen, og kommet med følgende klarte beskjed til hovedtrener Sampaoli:

– Det må aldri skje igjen!

Lionel Messis rådgivere skal ha blitt kontaktet av den Buenos Aires-baserte avisen og fått artikkelen til gjennomlesning. De benekter på det sterkeste at avisens fremstilling er korrekt, skriver AS.