Magnus Cort Nielsen kjedet seg på fredagens etappe og skulel gjerne hatt med iPad-en sin for å se på TV-serier.
Magnus Cort Nielsen kjedet seg på fredagens etappe og skulel gjerne hatt med iPad-en sin for å se på TV-serier. Foto: Philippe Lopez

Etter den merkelige Tour-etappen: – Vi skulle hatt med iPaden

Det var ikke bare TV-seerne som kjedet seg under fredagens noe merkelige etappe i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spurten, som Dylan Groenewegen vant, gikk 20 minutter etter det som var satt opp som tregeste tid på etappens tidsskjema.

Årsaken var at det i starten på den 231 km lange turen fra Fougères til Chartres, forøvrig Tourens lengste i år, ble det kjørt meget sakte. Ingen ville heller gå i brudd.

Da ble det hele et rart skue.

Den danske Astana-rytteen Magnus Cort Nielsen forteller til dansk TV 2 at også rytterne kjedet seg.

– Vi satt og kjedet oss. Jesper (Astana-lagkamerat Jesper Hansen, journ. anm.) og jeg ser på serien «Orange is the new black». Jesper ønsket at jeg hadde tatt iPaden med ut på etappen, spøker Nielsen til TV-kanalen.

– Men det ville blitt vanskelig. Vi snakket om hvordan det ville bli å sitte med samme sett hodetelefoner. Det kan være vi prøver i morgen.

– For mye vind

Det er flere årsaker til at det ble som det ble fredag. Belgiske Thomas De Gendt peker på tre av dem i et intervju med Sporza.

– Jeg liker ikke etapper på over 200 km i et treukersritt. I fjor var det tre eller fire slike. I år heldigvis bare én. Vi liker ikke de etappene, forteller 31-åringen.

Han påpeker også at det var for mye motvind.

– Ingen hadde lyst til å kjøre i brudd i motvinden i 231 km på dag sju av Touren. Da vet du at du blir tatt igjen. Jeg spådde det, og det skjedde, fortsetter han og sier at det var det som skjedde med solo-bruddet til Yoann Offredo.

Ingen klatrepoeng-gevinst

Offredo ble hentet inn da sidevind splittet feltet og flere lag kjørte på for å prøve å sikre seg et forsprang på sammenlagt- og spurtkonkurrenter.

Det siste poenget til De Gendt er at det på etappen bare var et fattig klatrepoeng å hente. Dermed var det ingen med klatretrøyeambisjoner som ville i brudd heller.

Det hører med til saken at De Gendt var del av en gruppe ryttere som forøskte et brudd på et tidspunkt, men de ble regnet som for sterke og hentet inn igjen.

Astanas Jakob Fuglsang lot seg derimot ikke affisere veldig:

– Vi skal jo litt rundt i Frankrike, eller? Arrangøren hadde nok håpet at vinden var annerledes og at det var litt mer av den. Da kunne det ha blitt en riktig motbydelig dag. Det er en del av Touren. Da jeg var barn, var de første ti etappene slik. Så det har endret seg litt, sier Fuglsang.

Lørdag er det også en flat etappe. Den er på 181 km fra Dreux til Amiens. Starten er kl. 11.35 og sendes på TV 2.