KLAR: Felipe Anderson går fra Lazio til West Ham.
KLAR: Felipe Anderson går fra Lazio til West Ham. Foto: West Ham

Premier League-klubb henter brasilianer for rekordsum

Felipe Anderson (25) blir West Hams dyreste spiller gjennom tidene. «The Hammers» punger ut med 374 millioner kroner for den tidligere Lazio-vingen.

West Ham har virkelig slått fra seg under sommerens overgangsvindu. 25 år gamle Felipe Anderson blir Manuel Pellegrini's sjuende signering som West Ham-manager.

Det bekrefter klubben på sine nettsider. Anderson har skrevet under på en fireårskontrakt.

– Mange store spillere har spilt her, som Bobby Moore, Carlos Tévez og Di Canio. Jeg sikter høyt. Kanskje jeg kan komme opp på deres nivå, slik at jeg også blir en legende her, sier rekordsigneringen til klubbens nettsider.

Driblefantom

Driblefanten blir West Hams dyreste spiller gjennom tidene med en overgangssum på 374 millioner kroner, ifølge Sky Sports.

Med 3,7 vellykkede driblinger per kamp, var brasilianeren den som driblet seg forbi en motspiller flest ganger i Serie A denne sesongen, ifølge statistikknettstedet Whoscored.com.

Fotballdirektør i London-klubben, Mario Husillos, er strålende fornøyd med nyanskaffelsen.

– Vi mener vi har kjøpt et av de største talentene i europeisk fotball. Felipe har vist et fantastisk nivå i Lazio i flere sesonger, og vi tror han kan gjøre det samme i Premier League, forklarer Husillos til klubbens nettsider.

Kjøpefest

Denne sommeren har «The Hammers» allerede hentet Ryan Fredericks, Issa Diop, Lukasz Fabianski, Jack Wilshere, Fabian Balbuena og Andrij Jarmolenko.

Anderson har tidligere spilt for Santos FC i Brasil før han i 2013 signerte for Lazio, der har han spilt siden. På de 137 Serie A-kamper har brasilianeren stått for 25 mål og 33 målgivende.

Vingen har også én kamp for det brasilianske landslaget.

Manuel Pellegrini som tok over West Ham etter David Moyes etter fjorårets sesong har virkelig endret på laget som endte på 13. plass i Premier League i fjor. Etter å ha kvittet seg med spillere som Patrice Evra og James Collins har chileneren punget ut for spillere som Wilshere, Yarmolenko og Felipe Anderson.