TO FAVORITTER: Geraint Thomas og Chris Froome drømmer begge om den gule trøyen.
TO FAVORITTER: Geraint Thomas og Chris Froome drømmer begge om den gule trøyen. Foto: Peter Dejong

– Jeg tror ikke Froome er komfortabel

Geraint Thomas fortsetter å øke avstanden ned til sin egen kaptein.

Tom Dumoulin ble den store taperen av sammenlagtkandidatene på den sjette etappen i Tour de France. Bortsett fra etappevinner Dan Martin var det Team Skys Geraint Thomas som hadde mest grunn til å glise etter målgang.

Waliseren tok to bonussekunder underveis og kom i mål fem sekunder foran sin egen kaptein Chris Froome. Sammenlagt er han nå 59 sekunder foran Froome i sammendraget.

Team Skys sportsdirektør Nicolas Portal er ikke bekymret for at Thomas stadig stjeler bonussekunder i sammendraget.

– Det går fint for oss. Vi har to gutter å støtte. Det er bra for andre og tredje uke, sier en diplomatisk Portal til TV 2.

– Er Thomas mannen å slå nå?

– Vi har et sterkt lag. Thomas er en sterk sammenlagtkandidat, nøyer han seg med å konstatere.

– Vi kjører godt som lag

Mens Froome ikke pratet med noen etter etappen, var Thomas i langt bedre humør.

– Jeg klarte å snike noen bonussekunder igjen. Hvorfor ikke? Jeg tok to sekunder. Det var ingen andre som gikk for dem, men jeg tror ikke de lar meg gjøre det en tredje gang. I finalen var Dan Martin sterk. Jeg spurtet om tredjeplass, men så at jeg kjempet mot ryttere som Valverde. Da la jeg meg heller på hjul for å spare den ene prosenten, sier Thomas.

– Vi kjører godt som lag. Det gjør forskjellen for meg og Froome, legger han til.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad tror Froome foreløpig er komfortabel med situasjonen.

– Vi er ikke begynt å klatre i Pyreneene ennå. Det er der det avgjøres. Hvem det kjøres for er også litt avhengig om Froome taper mer tid. Han tapte noen små sekunder i går. Det blir spennende på brosteinsetappen. Thomas behersker brostein godt, mens Froome er et usikkert kort. Hvis Thomas har et par minutter på Froome skal det tross alt kjøres inn. For meg blir ikke dette noen sak før det er kjørt et par etapper i Alpene, sier han.

Kaggestad vil ikke legge for mye i at Thomas har stukket av med bonussekunder på to etapper.

– Jeg tror det er noe Froome har regnet med. Jeg tror han er komfortabel med at Thomas er i førersetet på de første etappene. Ut fra de signalene Thomas har sendt er jeg sikker på at han ønsker å kjempe om en fremskutt plassering i et treukersritt. Det har han aldri gjort før. Utfordringen hans blir de lange klatringene på 15-20 kilometer.​

– Jeg tror ikke Froome er komfortabel

Thor Hushovd er ikke like sikker på at Froome føler seg trygg.

– Jeg tror ikke Froome er komfortabel med at Thomas tar bonussekunder. Han vet at Geraint Thomas er en sterk syklist. Han vet at han har jobbet over lengre tid for å bli bedre i treukersritt. Hvis han har tatt de stegene han ser ut til å ha tatt, kan Thomas bli en skummel mann. Man skal ikke lengre tilbake enn til 2012 da Chris Froome var i samme situasjon som Thomas, men da var det litt mer tendens til intriger i laget, sier Hushovd.

Han er sikker på at Sky-sjef Dave Brailsford har kustus på sine ryttere.

– Utenfra kan det se ut som det er en kamp om å ta posisjon, men jeg tror det er veldig tydelige roller innad i Sky. Froome er kapteinen, men de spiller samtidig på to hester. Alle vet at det kan skje veldig mye på søndagens etappe i Roubaix. Derfor tror jeg de lar Thomas posisjonere seg som han gjør, sier Hushovd.