Barcelona bekrefter i en pressemelding at klubben har kjøpt de franske stopperen Clément Lenglet fra La Liga-rival Sevilla.

Barcelona møtte stopperens utkjøpsklausul på 35,9 millioner euro, eller rundt 357 millioner kroner etter dagens kurs.

Den spanske gigantklubben opplyser at Clément Lenglet har fått en utkjøpsklausul på 300 millioner euro i sin kontrakt. Det tilsvarer 2,98 milliarder kroner etter dagens kurs.

23-åringen har signert på en femårskontrakt som strekker seg frem til 30. juni 2023, opplyser Camp Nou-klubben.

Barcelona legger ikke skjul på at de er strålende fornøyd med å ha sikret seg Clément fra Sevilla.

– Clément Lenglet er en av planetens mest loverende forsvarsspillere, slår Barcelona fast på sine hjemmesider.

– Lenglet ankommer Barcelona etter suksess i Sevilla, der han har ledet forsvaret med eleganse og besluttsomhet. Lenglet, som er venstrefotet, utmerker seg med sin gode teknikk, styrke, intelligens, og fremfor alt, ferdigheter. Han er tatiks god, men også en forsvarsspiller som skaper målsjanser og scorer selv på dødballer, noe han har vist flere ganger for Sevilla, skriver klubben videre.

De regjerende La Liga-mesterne mener kjøpet viser at laget nå er svært godt rystet defensivt.

– Franskmannen kommer til Barcelonas forsvar som allerede inkluderer de rutinerte spillerne Gerard Piqué, Samuel Umtiti og Thomas Vermaelen, og de vil garantert bidra til at Lenglet fortsetter å utvikle seg under ledelse av Ernesto Valverde, heter det i Barcelonas presentasjon av sin siste signering.

Lenglet fikk med seg 73 kamper på halvannen sesong i Sevilla. Forsvarspilleren ble hentet til Sevilla og La Liga fra franske Nancy i 2017.

Barcelona hentet tidligere denne uken det brasilianske stortalentet Arthur fra Gremio. Les mer om den overgangen her.