– Jeg bør anerkjennes som en av verdens beste forsvarere

Dejan Lovren slår tilbake mot kritikerne etter Kroatias finalebragd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Kroatia tok seg til finale i vinduet øverst!

– For meg er dette veldig spesielt. Folk har sagt til meg at jeg har hatt en svak sesong, men jeg er ikke enig. Jeg tok Liverpool til finalen, og nå er jeg i finalen med landslaget, påpeker Lovren overfor beIN Sports, gjengitt av Daily Mail.

– Folk bør anerkjenne at jeg er en av de beste forsvarsspillerne i verden, legger Liverpool-stopperen til.

– Han er ikke helt der oppe

TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg understreker at Lovren er en god forsvarer, men synes han tar litt vel hardt i når han regner seg selv som en av verdens beste.

– Han er god. Det er ikke det. Men det er en del foran ham på den listen. I finalen møter han blant annet Varane og Umtiti, som begge er på et nivå over. Varane har vært en av verdens beste i flere år, og Umtiti har hatt en fantastisk sesong i Barcelona. Lovren er ikke helt der oppe, konstaterer Finstad Berg.

Kritikken har haglet

Da Lovren ble hentet fra Southampton til Liverpool i 2014, skulle han være ledertypen som skulle fikse Merseyside-klubbens forsvarsproblemer.

Slik gikk det ikke. Istedenfor ble han supporternes hakkekylling de gangene det gikk galt med Liverpool. Denne sesongen, som har endt med at Lovren får spille i fotballens to kanskje største finaler, startet på samme vis.

I høst toppet det seg da Liverpool tapte 1-4 borte for Tottenham. Kroaten ble byttet ut i første omgang, og lokalavisen Liverpool Echo belønnet ham med 2-er på spillerbørsen og merkelappen «mer ustødig enn Jenga under et jordskjelv».

Til tross for at hun ikke anser Lovren som en av verdens beste, er TV 2s fotballekspert imponert over måten Liverpool-stopperen har slått tilbake på.

– Etter van Dijk kom synes jeg han hevet seg veldig. Han har en tøff historie, er blitt mye skjelt ut og fått trusler, til og med. Han har imponert denne sesongen, roser Finstad Berg.

– Det blir for dumt når folk sier at det er utrolig at «den og den» skal spille VM-finale. Det er ikke utrolig at Lovren skal spille VM-finale, for han er en godt midtstopper i et godt lag – akkurat som det ikke var utrolig at han skulle spille Champions League-finale, mener hun.