#

2SITERT

Tourmanager: Tid for en spurter som klarer en tung avslutning

Slovakia's Peter Sagan celebrates as he crosses the finish line to win the fifth stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race between Lorient and Quimper, western France, on July 11, 2018. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD / ALTERNATIVE CROP
Slovakia's Peter Sagan celebrates as he crosses the finish line to win the fifth stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race between Lorient and Quimper, western France, on July 11, 2018. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD / ALTERNATIVE CROP Foto: Jeff Pachoud
Mye kan skje i sykkel. Punkteringer, velt og overraskende utvikling kan være frustrerende og gi kjedelige utslag på ditt managerlag.

Men overraskelser kan også være en mulighet, så det gjelder å vise stayerevne og holde ut gjennom alle de 21 etappene. Fordi du ikke har ubegrenset med penger og bytter er det ikke lett å velge lag. Målet er derfor å finne ryttere som scorer poeng gjennom alle de tre ukene for å spare bytter til ryttere som skuffer, velter eller bryter. Det er mye poeng å hente siste halvdel av rittet. Det er vanskeligst og minst forutsigbart å spå de første ni etappene. Pass derfor på at du ikke bruker opp for mange bytter før rittet kjører inn i de høyeste fjellene etter første hviledagen.

Etappe seks avsluttes med to ganger opp Mur de Bretagne. Siste gang er det mål på toppen. Favorittene til etappeseier er relativt klatresterke ryttere med en god avslutning i den tunge spurten opp til mål.

Blant mine favoritter er Daniel Martin, Greg Van Averamet, Peter Sagan, Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert, Richie Porte og Jelle Vanendert.

Mitt tourmanagerlag består av følgende ryttere:

Spurtere:

Peter Sagen blir på mitt lag fra start så lenge han ikke viser svakhetstegn som gjør det logisk å bytte han ut. Greg Van Avermaet har ledertrøya, er i form og kan kjempe om seier opp Mur de Bretagne og etappen til Roubaix.

Kapteiner:

Chris Froome. En overlegen seiersrekke sammenlignet med konkurrentene, og har det beste laget.

Bob Jungels. Jeg tar Jungels inn med tanke på de første ni etappene. Fra etappe ti henger Jungels i en tynn tråd på mitt lag fordi jeg tror han vil falle igjennom i de tøffe fjelletappene som da venter.

Klatrere:

Geraint Thomas fordi han kan score poeng på lagtempo, etappe 6 og klare seg relativt bra på etappe ni sammenlignet med andre klatrere.

Arthur Vichot har vist bra form med tiende plass sammenlagt i årets Sveits rundt. Er en god avslutter som kan hevde seg på etappe fem og seks som er de mest kuperte etappene de første ni dagene.

Ungdomsryttere:

Søren Kragh Andersen i Team Sunweb. En meget solid rytter med gode allround muligheter som kan vise seg første uken med flotte plasseringen på enkeltetapper.

Kevin Ledanois er en typisk rytter for de lange bruddene fra start som kan score poeng underveis på innlagte spurter.

Hjelperyttere:

Julian Alaphilippe har sterkt vinnerinstinkt og meget solid i tunge kuperte avslutninger.

Julien Simon i Cofidis er billig, har en ok spurt i reduserte grupper og er muligens en rytter vi kan se i brudd den første uken. Simon kan muligens score poeng på etappe fem da det er sjanser for at det er en redusert gruppe som kjemper om seieren.

Michael Valgren i Astana er særlig en spennende rytter på etappe fem, seks og ni. Dansken er meget god allrouder som takler både kupert terreng og røffe forhold på brostein.

Temporytter:

Tyler Phinney fordi han er billig, kan gå i brudd, og jeg har tro på amerikaneren på etappe ni på brosteinen.

Sportsdirektør:

Bora- Hansgrohe fordi jeg har tro på Peter Sagen på de lette etappene, og Rafal Majka på i fjellene.

Lik TV 2 Sporten på Facebook