ET STYKKE UNNA DE BESTE: Edvald Boasson Hagen har ikke fått det til å stemme i årets Tour.
ET STYKKE UNNA DE BESTE: Edvald Boasson Hagen har ikke fått det til å stemme i årets Tour. Foto: Junge, Heiko

Ber Boasson Hagen lære av Karsten Warholm

Johan Kaggestad etterlyser nysgjerrighet og sult hos Edvald Boasson Hagen.

Edvald Boasson Hagen lå godt plassert inn i den siste bakken på 5. etappe, men rudsbygdingen gikk tom for krefter da det nærmet seg mål.

– Jeg var i en bra posisjon og kunne kanskje ha ventet litt og brukt litt mindre krefter i bunn av bakken, men jeg hadde nok ikke vært med i front uansett, konstaterte rudsbygdingen.

Lite imponert

TV 2-ekspert Johan Kaggestad synes Boasson Hagen viste tegn på at han har noe på gang, men han er ikke imponert over formen Boasson Hagen kom inn i Touren med.

– Han gikk inn i Tour de France i dårligere form enn han burde. Det kan være årsaker til det. Jeg synes han gjorde en bra innsats i dag. Han er sterk i hodet, men det er opplagt at han ikke er sterk nok til å kjøre med verdens beste i den formen han er i nå, sier han.

Kaggestad stiller spørsmål om Boasson Hagen er like sulten som han har vært i tidligere år.

– Det er alltid sånn med utøvere som er kommet tidlig inn i toppen. Han kom som et skudd og ble genierklært. Dave Brailsford sa jo at han var det største talentet sykkelsporten hadde sett. Han ble hyllet, og så tjener han mye penger. De beste er de som hele tiden tenker på om det er noen faktorer de kan forbedre. De beste er de mest ydmyke, de mest nysgjerrige. Da Leif Olav Alnes ble spurt om Karsten Warholm i fjor sa han at han var best akkurat nå. Han sa: "Hvis ikke vi bevarer ydmykheten vår kommer det noen gærninger som trener vettet av seg for å ta rotta på oss." Nå er det to hekkeløpere som er bedre enn Warholm, selv om han også er blitt bedre. Jeg er ikke sikker på om Edvald har hatt den sulten og nysgjerrigheten de siste årene. Tjener man mye penger kan det lett bli litt for behagelig.

– Amatørskap

Alexander Kristoff mener tropeheten i Frankrike er årsaken til at han har følt seg tung i Tour de France-innledningen. Også Edvald Boasson Hagen har slitt med varmen. Kaggestad mener de to nordmennene burde forberedt seg bedre.

– Det er amatørskap. Noen takler varme bedre enn andre, men det går an å tilpasse seg varmen. Man må være ganske tett i pappen dersom man ikke er forberedt på at det kommer til å bli 30-35 varmegrader og relativt høy luftfuktighet mange dager i Tour de France i juli måned.

– Burde Boasson Hagen ladet opp i et annet land enn Norge?

– Det burde han gjort. Hvis dette er det viktigste rittet i året burde han forberedt seg helt maksimalt. Da må man forsake en del ting, kanskje også et norgesmesterskap. I Norge har vi ikke den relative luftfuktigheten som de har i Sør-Europa. Men dette vet han og treneren hans best. Jeg synes de har taklet det middels, er Kaggestads dom.