Solskjær tror England vinner VM: – Min datter løper rundt i Harry Kane-drakt

HEIER PÅ ENGLAND: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.
HEIER PÅ ENGLAND: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Hommedal, Marit
Ole Gunnar Solskjær både tror og håper at England slår Kroatia og kommer seg til VM-finalen. Han får støtte av José Mourinho og Rio Ferdinand.

Se Kroatia – England på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag kl. 19.00

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær spilte som kjent for Manchester United fra 1996 til 2007 og vant en historisk trippel-triumf med klubben i 1999.

Norges tidligere landslagsspiss har også en fortid som manager for Manchester Uniteds reservelag og for Premier League-klubben Cardiff City.

Derfor er det ingen tvil om hvem Solskjær heier på i semifinalen mellom England og Kroatia i VM.

– Jeg heier selvsagt på England. Mine barn er engelske, de er født i England, og alle løper rundt med England-drakter. Min datter har Harry Kane-drakt, min yngste sønn løper rundt med Marcus Rashford på ryggen, mens min eldste ikke ville ha et navn på ryggen på sin England-drakt, sier Ole Gunnar Solskjær i et videointervju med BBC.

Min datter har Harry Kane-drakt, min yngste sønn løper rundt med Marcus Rashford på ryggen
Ole Gunnar Solskjær

Han tror England har muligheten til å gå helt til topps i VM i Russland.

– Definitivt. Gareth Southgate er en svært god mental trener i tillegg, og kjenner spillerne fra U21-landslaget. Jeg møtte ham da jeg tok UEFA-lisensen som trener og snakket med ham. Gareth er så avslappet, matematisk og har klart å samle laget og har ingen konflikter i gruppen, mener Molde-treneren, og utdyper:

– Da jeg spilte så hørte vi at Rio Ferdinand og Paul Scholes og United-spillerne ikke hang noe særlig med Arsenal-spillerne, og Liverpool-spillerne hang også for seg selv. Nå ser de mer ut som et lag, og de slipper ikke inn mål. Formasjonen de spiller i forsvar sørger for det, sier Solskjær.

Ferdinand: – Jeg ville vært henrykt
Solskjærs tidligere lagkamerat i Manchester United, nevnte Rio Ferdinand, tror også Englands forsvarsspill blir avgjørende.

– Våre tre midtstoppere vil diktere kampen med sitt spill og hurtighet i dag. De er alle komfortable med ballen. Det finnes noen toppspillere i det kroatiske laget, men England har ingen de trenger å frykte. Jeg tror England vinner 3-0, sier Ferdinand til BBC.

Ferdinand, som selv fikk med seg 81 landskamper og tre mål for det engelske landslaget, mener uansett at England har overgått alle forventinger i Russland.

– Om vi vinner VM så vil det være briljant. Men selv om vi ikke vinner, så vil vi etter dette mesterskapet ha vist at England har sin egen filosofi og identitet og spillestil, og det i seg selv er en fantastisk prestasjon, konkluderer han.

– Dersom jeg var en ung spiller som så England nå, ville jeg vært henrykt. Ikke bare fordi laget har muligheten til å vinne VM, men rett og slett på grunn av måten laget spiller. La oss håper det fortsetter i lang, lang tid fremover, legger Rio Ferdinand til.

TROR PÅ ENGLAND: José Mourinho.
TROR PÅ ENGLAND: José Mourinho. Foto: Ian Kington

Mourinho: – England spiller med mer glede
Manchester Uniteds manager José Mourinho har fulgt England tett som innleid ekspert hos russisk TV under VM.

Portugiseren utpeker England til favoritter fordi han mener de engelske spillerne ser friskere ut.

– Kroatia har en fantastisk midtbane og en fantastisk midtbanespiller i Luka Modric, som kan kontrollere ballbesittelsen i kampen. Men England er et lag som spiller med mer glede, sier portugiseren til The Daily Mirror, og fortsetter:

– England har friskere spillere, de har yngre spillere, og de hadde et lettere gruppespill. De har spilt lettere kamper i VM, og mot Belgia fikk de hvilt hver eneste spiller, konkluderer manageren med en fordi i både Porto, Chelsea, Real Madrid og Inter før semifinaleduellen mellom England og Kroatia.

Se Kroatia – England på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag kl. 19.00

Lik TV 2 Sporten på Facebook