Jorginho er Sarris første signering som Chelsea-manager

Den brasiliansk-fødte italienske spilleren slår følge med Maurizio Sarri til London og Chelsea fra Napoli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jorge Luiz Frello Filho – bedre kjent som Jorginho – er blitt Chelsea-spiller, bekrefter klubben.

Jorginho har skrevet under på en femårskontrakt og får draktnummer fem. Han er naturlig nok ekstatisk over å være klar for sin nye klubb og Premier League.

– Det er ikke lett å bli en del av et slikt storlag, så jeg er veldig, veldig glad, sier han i en pressemelding.

Chelseas klubbdirektør Marina Granovskaja sier at klubben er henrykt over å sikre seg en så ettertraktet midtbanespiller. Overgangssummen er spekulert i å ligge på rundt 50 millioner pund.

Manchester City har også vært sterkt linket til spilleren, men måtte se seg slått.

Sarri-favoritt

Den 26 år gamle defensive midtbanespilleren kom til Napoli i 2014 fra Hellas Verona. Han har spilt 160 kamper, scoret seks ganger og notert seg for 14 målgivende pasninger.

Jorginho har hatt mye tillit hos Maruizio Sarri i Napoli og spilte 33 av 38 kamper i Serie A forrige sesong.

I følge WhoScored.com er Jorginho skildret som en som liker å takle og slår gode pasninger på midtbanen, men også en som kan bidra fremover med gjennombruddspasninger.

Vraket Brasil

Jorginho er født i Brasil og flyttet til Italia som 15-åring og har dermed både brasiliansk og italiensk statsborgerskap. I 2014 bestemte han seg for å spille for Italia. Midtbanespilleren fikk sin debut på landslaget mars 2016, under ingen andre enn Antonio Conte som nå fikk sparken i Chelsea.

Jorginho har åtte landskamper for Italia, og var i den opprinnelige 30-mannstroppen til EM i Frankrike i 2016. Når Conte skulle trimme troppen til 23 mann, fant han ikke plass til Jorginho.

For klubblag startet Jorginho karrieren i Hellas Verona som 15-åring. Etter overgangen til Napoli januar 2014 var han svært delaktig i cup-triumfen samme år. 26-åringen scoret det avgjørende 3-2-målet mot Roma i semifinalen i den italienske cupen som tok de til finalen der de møtte Fiorentina. Der spilte han hele kampen i 3-1-seieren.

Bommet i straffesparkkonkurranse

Supercup-finalen mot Juventus samme sesong var derimot ikke like minneverdig for Jorginho. Den gangen ble 26-åringen byttet inn i andre ekstraomgang og bommet på den første straffen i straffesparkkonkurransen. Gianluigi Buffon reddet straffen, men Napoli vant til slutt.

Etter cup-triumfene har ikke Jorginho kunne juble for mer sølvtøy i Napoli-drakten.