Antonio Conte og Cesc fabregas fra lykkeligere tider i Chelsea.
Antonio Conte og Cesc fabregas fra lykkeligere tider i Chelsea. Foto: Ben Stansall

Fabregas tar farvel med Conte før han er offisielt sparket

Antonio Conte meldes sparket av Chelsea i en samlet engelsk sportspresse, og nå tar Cesc Fabregas farvel på Twitter. Men fremdeles er det helt stille fra klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotball-Engand venter torsdag på at Chelsea skal bekrefte at italieneren har fått sparken.

Tidligere på dagen meldte Sky Italia at sparkingen var et faktum. Like etter fulgte de engelske avisene med saker der de også slår fast at Conte er ferdig. Manageren ledet ikke treningen torsdag. Han skal ha tatt farvel med spillere og støtteapparat på treningsfeltet, men Chelsea vil ikke kommentere noe som helst.

Farsen nådde en ny høyde da stjernespiller Cesc Fabregas, som tidligere på dagen likte en Twitter-melding om sparkingen av Conte, la ut en tweet der han ønsket Conte lykke til videre.

– Det var ikke lett å overbevise deg i starten, men jeg håper jeg gjorde deg stolt, skriver Fabregas, som måtte slite for å bli en del av førsteelleveren under Conte.

John Terry, som spilte under Conte første sesongen, brukte Instagram til å takke italieneren for innsatsen.

Det ventes nå at Chelsea annonserer Maurizio Sarri som erstatter når de bekrefter Conte-sparkingen. De skal også være nær signering av Napolis midtbanestjerne Jorginho. Han kan bli presentert samtidig.

Ifølge The Daily Telegraph og BBC punger Chelsea-eier Roman Abramovitsj ut med ni millioner pund i kompensasjon til Conte for å løse manageren fra kontrakten. Det tilsvarer rundt 102 millioner kroner etter dagens kurs.

Avisen skriver videre at Abramovitsj ventet med å sparke Conte fordi Chelsea-eieren ønsket å se om italieneren fikk tilbud fra andre klubber slik at London-klubben slapp å betale kompensasjonen for å løse manageren fra kontrakten. Det skjedde altså ikke, og Chelsea måtte punge ut med en sluttpakke til manageren som vant FA-cupen med klubben forrige sesong.

Beste seiersprosent på 100 kamper som Chelsea-sjef:

1. Antonio Conte, 65,1 prosent
2. José Mourinho, 63,5 prosent
3. Carlo Ancleotti, 61,5 prosent
4. Claudio Ranieri, 53,8 prosent
5. Gianluca Vialli, 53,1 prosent
Kilde: BBC

Conte skal ifølge The Daily Telegraphs opplysninger nå være klar til å et hvileår fra fotballen.

Sky Italia meldte allerede torsdag formiddag at Conte var kjøpt ut av kontrakten med Chelsea. Italieneren avlyste ifølge britiske medier dagens treningsøkt med Chelsea-spillerne, noe som satte fyr i spekulasjonene om at Conte var ferdig på Stamford Bridge. 48-åringen har ledet Chelseas treninger hele uken.

Det er ventet at tidligere Napoli-manager Maurizio Sarri erstatter Conte på Stamford Bridge. Han skal allerede være enig med Chelsea om en toårskontrakt, med opsjon på ytterligere ett år.

Antonio Conte vant ligagullet med London-klubben i 2016/2017-sesongen, men etter en skuffende 5. plass forrige sesong og intern misnøye må 48-åringen forlate Stamford Bridge.

Den energiske italieneren var på treningsfeltet til Chelsea denne uken og forberedte seg på en ny Premier League-sesong, men må nå legge andre planer for fremtiden.

På kant med styret

Helt siden forrige sommer har Antonio Conte funnet å være i sentrum av flere kontroversielle avgjørelser. 48-åringen kvittet seg med Chelseas daværende toppscorer Diego Costa og mistet midtbane-motoren Nemanja Matic til Premier League-rival Manchester United.

Den tidligere Juventus-treneren kritiserte styret for å ikke hente inn erstatterne han hadde lyst på. Italieneren var også skuffet når Chelsea ikke klarte å slå kloa i Virgil van Dijk som gikk til Liverpool i januar.

Conte måtte også tåle kritikk for måten han fryste ut David Luiz forrige høst. Den brasilianske midtstopperen spilte bare to ligakamper siden oktober 2017, etter å ha startet de første 10 seriekampene.

IKKE BESTEVENNER: Antonio Conte har ikke det beste forholdet til David Luiz, den brasilianske midtstopperen måtte se store deler av forrige sesong fra benken. Foto AFP/ Glyn Kirk.
IKKE BESTEVENNER: Antonio Conte har ikke det beste forholdet til David Luiz, den brasilianske midtstopperen måtte se store deler av forrige sesong fra benken. Foto AFP/ Glyn Kirk.

Skuffende sesong

Chelsea forlenget kontrakten med Antonio Conte til 2019 etter Premier League-gullet i 16/17-sesongen, men etter en rekke svake kamper forrige sesong som 2-3-tapet mot Burnley i første serierunde, 0-3-tapet for Bournemouth og 1-4-tapet for Watford rundt årskifte og intern misnøye valgte Chelsea å terminere kontrakten.