AKTUELLE Neymar, Harry Kane, Kylian Mbappé og Eden Hazard kan alle være aktuelle navn for Real Madrid.
AKTUELLE Neymar, Harry Kane, Kylian Mbappé og Eden Hazard kan alle være aktuelle navn for Real Madrid. Foto: NTB Scanpix

Slik kan Ronaldo-overgangen sende sjokkbølger gjennom Fotball-Europa

TV 2s fotballeksperter er sikre i sin sak: Real Madrid kommer til å erstatte Ronaldo med en superstjerne. Det kan føre til ringvirkninger i Fotball-Europa.

– Real Madrid-kjøpene blir kalt «galácticos» av en grunn. De skal hente superstjerner, slår TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen fast.

Den oppfatningen deler hans ekspertkollega, Mina Finstad Berg.

– Det blir en stor stjerne som skal inn. Det er jeg helt sikker på, sier Finstad Berg.

– Det er både på grunn av de økonomiske mulighetene og muligheten for å markere seg. I tillegg er det for å få en pangstart på æraen etter Ronaldo, argumenterer hun.

Neymar, Mbappé, Hazard eller Kane

Ronaldos overgang til Juventus har gitt allerede styrtrike Real Madrid 941 millioner ekstra å rutte med. I tillegg forsvinner enorme lønnsutgifter.

Det gir «Los Blancos» betydelig manøvreringsrom på overgangsmarkedet. Superstjerner som Neymar, Kylian Mbappé, Harry Kane og Eden Hazard er kandidater til å bli Real Madrid-president Florentino Perez' nye «galáctico», ifølge den spanske storavisen AS.

Ifølge Marca kommer «Los Blancos» til å hente to angrepsspillere. Hvorvidt det blir to «galácticos», gjenstår å se.

Finstad Berg tror den spanske giganten kommer til å hente fra Premier League blant kvartetten som linkes.

– Av dem tror jeg det er størst sjanse for Hazard, sier TV 2s fotballekspert.

– Det er fordi han har snakket om Real Madrid på en måte tidligere som sier at han ikke er uinteressert i en overgang, for å si det sånn. I tillegg tror jeg han er den mest tilgjengelige blant dem. Jeg tror det blir vanskelig å få Mbappé fra PSG. Også er det litt vanskelig å si med Neymar, og om han vil brenne alle broer til Catalonia, følger hun opp.

Mathisen har på sin side mer tro på at det blir enten Neymar eller Mbappé som flytter til den spanske hovedstaden.

– De to eneste som kan erstatte en så stor stjerne, og er litt realistiske, er Neymar og Mbappé. Neymar er allerede en gigastjerne, og Mbappé kommer til å bli det. Kommersielt sett ser jeg for meg at de to er de heteste objektene, sier Mathisen.

– Selvfølgelig er også Hazard en spiller som kan erstatte en del av det Ronaldo har hatt, men han er ikke like rå. Også er han en «nobody» utenfor banen i forhold til det Ronaldo er, påpeker han.

Spår dominoeffekt

Flere medier, deriblant Marca, spekulerer på om Ronaldo-overgangen vil føre til en dominoeffekt på overgangsmarkedet.

– Definitivt. Det tror jeg det blir òg, spår Finstad Berg.

Nå vil, om TV 2s eksperter får rett i deres spådommer, Real Madrid hente en superstjerne. Henter «Los Blancos» for eksempel Neymar, vil PSG etter all sannsynlighet hente en annen stjerne, som igjen vil føre til at en annen klubb må erstatte en stjerne – og så videre. Finstad Berg påpeker at også Juventus er i en posisjon hvor de kanskje må selge en stjernespiller etter den enorme investeringen.

– Higuaín, Dybala, Mandzukic – hva skjer med dem? Kjøper Real Madrid Hazard, åpner det opp for Higuaín til Chelsea. Det er ryktet at det er en mulighet. Vi kan få store endringer i flere europeiske klubber, varsler hun.

– Hva gjør Tottenham om Kane går? Da tror jeg ikke de går for samme modell som da de erstattet Bale, men heller går «all-in» for å hente en spisstjerne. Men foreløpig blir det bare spekulasjoner, understreker TV 2s fotballekspert.

Blant dem som tror Juventus nå kommer til å kvitte seg med en angrepsspiller, er tidligere manager for klubben, Fabio Capello.

– Jeg tror Higuaín kommer til å dra, og jeg tror han er på vei til Chelsea. Der venter Maurizio Sarri med åpne armer, sier Capello til Sky Sport Italia, og antar med det at Napoli-manageren kommer til å ta over for Antonio Conte på Stamford Bridge.

– Positivt for italiensk fotball

Til tross for at «den gamle dame» kanskje må selge en profil denne sommeren, mener Capello det er en økonomisk gunstig signering av den italienske seriemesteren.

– Ronaldos ankomst er veldig viktig for italiensk fotball. Det er genialt arbeid av Juventus, og er en signering som kommer ti å styrke dem finansielt også. Ronaldo er en pengemaskin, slår den tidligere Juventus- og Real Madrid-manageren fast.

Mathisen tror også Ronaldo-overgangen vil gi positive ringvirkninger for fotballen i støvellandet.

– Det blir gøy å se Ronaldo i en ny liga. For Juventus og Serie A gir det mye oppmerksomhet, hvor ligaen blir mye mer interessant for folk flest, påpeker Mathisen.