FORBANNA: UCI-sjef David Lappartient langer ut mot Dave Brailsford. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP
FORBANNA: UCI-sjef David Lappartient langer ut mot Dave Brailsford. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP

I strupen på Team Sky-sjef

UCI-sjef David Lappartient har havnet i en verbal krangel med Team Skys Sir Dave Brailsford.

​Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo

– Jeg vil egentlig ikke svare ham, men jeg vil si at den siste som kalte meg en «bretonsk ordfører», ikke ble brakt noe lykke. Det var Brian Coockson, sa Lappartient avisen Le Parisien ifølge cyclingnews.

Sitatet er rettet mot Brailsford i Sky, og den nåværende presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet sikter til sin seier over Coockson i fjorårets valg av ny UCI-president.

Bakgrunnen er Chris Froome sin dopingsak som ble avsluttet like før Touren.

– Han må skjønne sin rolle
Mens den pågikk skal Lappartient ved en rekke anledninger ha uttalt at Froome bure ta ansvar og ikke stille opp i ritt.

Det fikk Brailsford til å reagere, og før den andre etappen av årets Tour de France, gikk briten til frontalangrep på UCI-sjefen.

– Jeg lot tvilen komme han til gode når han startet i jobben. Jeg tenkte «OK, han er ny i jobben og skjønner åpenbart ikke ansvaret en sjef har», sa Brailsford til cyclingnews og fortsatte:

Dave Brailsford.
Dave Brailsford. Foto: Christophe Ena

– Jeg tror han fortsatt har mentaliteten til en lokal fransk ordfører.

– Han fornærmer 35 000 ordførere
For Lappartient er ikke kun sjef for Det internasjonale sykkelforbundet, han er også ordfører i gårsdagens mål-by Sarzeau. Men at det skulle brukes mot han, likte ordføreren svært dårlig.

– Ved å fornærme meg som ordfører, fornærmer han også 35 000 andre franske ordførere og det franske folk generelt. Jeg skjønner ikke hva han vil med det, sa Lappartient og fortsatte:

– Han skjønner ikke at man må ha ordførere som huser etapper i Tour de France for at dette fantastiske evenementet skal finne sted. Han skjønner ikke mye av sykkel.