#

2SITERT

Tourmanager: Nå er det duket for klatresterke ryttere

Greg Van Avermaet har gode vinnersjanser de neste to dagene,
Greg Van Avermaet har gode vinnersjanser de neste to dagene, Foto: Stephane Mahe
Mye kan skje i sykkel. Punkteringer, velt og overraskende utvikling kan være frustrerende og gi kjedelige utslag på ditt managerlag.

Men overraskelser kan også være en mulighet, så det gjelder å vise stayerevne og holde ut gjennom alle de 21 etappene. Fordi du ikke har ubegrenset med penger og bytter er det ikke lett å velge lag. Målet er derfor å finne ryttere som scorer poeng gjennom alle de tre ukene for å spare bytter til ryttere som skuffer, velter eller bryter. Det er mye poeng å hente siste halvdel av rittet. Det er vanskeligst og minst forutsigbart å spå de første ni etappene. Pass derfor på at du ikke bruker opp for mange bytter før rittet kjører inn i de høyeste fjellene etter første hviledagen.

Etappe fem er kupert stort sett hele dagen. Rytterne skal ikke over høye fjell, men terrenget er allikevel tung nok til at sterke og utholdende klassikerryttere øyner muligheten til å vinne.

Med flere muligheter til å score bakkepoeng, og fordi terrenget er langt mer krevende enn de foregående fire etappene, er det sannsynlig at det blir noe tøffere kjøring fra start på etappen med flere som ønsker å gå i brudd. En av disse kan være Thomas De Gendt som har sagt at han vil prøve å vinne bakketrøya i årets Tour.

Favorittene til etappeseier er relativt klatresterke ryttere med en god avslutning i den tunge spurten opp til mål. Blant mine favoritter er Michael Matthews, Greg Van Averamet, Peter Sagan, Daryl Impey, Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe, Michael Valgren, Arnaud Demare, Lilian Calmejane, John Degenkolb, Søren Kragh Andersen, Sonny Colbrelli, Jelle Vanendert og Arthur Vichot.

Jeg gjør ingen endringer på mitt tourmanagerlag før etappe 5:

Spurtere:

Peter Sagan blir på mitt lag fra start så lenge han ikke viser svakhetstegn som gjør det logisk å bytte han ut. Fernado Gaviria er rask, har rittets beste spurtopptrekk, og har vist stayerevne som gjør at han også blir å regne med på siste etappen til Paris.

Kapteiner:

Chris Froome. En overlegen seiersrekke sammenlignet med konkurrentene, og har det beste laget.

Bob Jungels. Jeg tar Jungels inn med tanke på de første ni etappene. Fra etappe ti henger Jungels i en tynn tråd på mitt lag fordi jeg tror han vil falle igjennom i de tøffe fjelletappene som da venter.

Klatrere:

Geraint Thomas fordi han kan score poeng på lagtempo, etappe 6 og klare seg relativt bra på etappe ni sammenlignet med andre klatrere.

Arthur Vichot har vist bra form med tiende plass sammenlagt i årets Sveits rundt. Er en god avslutter som kan hevde seg på etappe fem og seks som er de mest kuperte etappene de første ni dagene.

Ungdomsryttere:

Søren Kragh Andersen i Team Sunweb. En meget solid rytter med gode allround muligheter som kan vise seg første uken med flotte plasseringen på enkeltetapper.

Kevin Ledanois er en typisk rytter for de lange bruddene fra start som kan score poeng underveis på innlagte spurter.

Hjelperyttere:

Daryl Impey i Michelton- Scott er på et lag som kan kjempe om seieren på lagtempo- etappen. I tillegg kan få en fremskutt plassering på etappe fem, kanskje etappe seks og brosteinsetappen på etappe ni.

Julien Simon i Cofidis er billig, har en ok spurt i reduserte grupper og er muligens en rytter vi kan se i brudd den første uken. Simon kan muligens score poeng på etappe fem da det er sjanser for at det er en redusert gruppe som kjemper om seieren.

Michael Valgren i Astana er særlig en spennende rytter på etappe fem, seks og ni. Dansken er meget god allrouder som takler både kupert terreng og røffe forhold på brostein.

Temporytter:

Hadde jeg hatt pengene ville jeg satsert på Michal Kwiatkowski som på tross av at han er hjelperytter kan score bra med poeng på lagtempoetappen, etappe frem og seks. Dessverre har jeg ikke pengene, men jeg har tro på Tyler Phinney som blir på laget.

Sportsdirektør:

Bora- Hansgrohe fordi jeg har tro på Peter Sagen på de lette etappene, og Rafal Majka på i fjellene.

Lik TV 2 Sporten på Facebook