På den fjerde etappen av årets Tour de France var det nok en gang duket for spurtkanonene.

Og på det fire kilometer lange oppløpet i Sarzeau var det nok en gang Fernando Gaviria som var den sterkeste.

Alexander Kristoff var med å kjempe om seieren, men stivnet og måtte ta til takke med en syvendeplass.

– Jeg følte meg faktisk bedre i dag, så sånn sett var det i alle fall bedre en sist spurt. Jeg hadde i alle fall litt mer å gi, men jeg mister litt rytmen i spurten, jeg måtte stoppe litt opp og da er det alltid tungt, sa Kristoff til TV 2 etter målgang og fortsatte:

– Jeg hadde ikke tatt det uansett om det hadde vært perfekt, men jeg følte meg bedre og sånn sett var det oppløftende. Men jeg skulle gjerne vært litt høyere opp.

– Jeg liker egentlig å starte helt fra front, og jeg kunne nok å ha klart å holde rytmen hele veien, men da måtte jeg ha gått mer ut i vinden, sa Kristoff etter målgang.

For det har vært litt stang ut for Kristoff så langt i Tour de France, noe skyldes et litt svakt opptrekk, og noe skyldes toppfarten.

– Jeg får backup fra Ferrari og jeg sitter i en god posisjon, men jeg vet at hvis jeg skal vinne det her, så må jeg komme i litt høyere fart enn de andre og det gjør jeg ikke i dag.

Edvald Boasson Hagen og hans Dimension-Data, gjorde en god jobb med å bringe Mark Cavendish i en god posisjon, men briten nådde aldri helt opp.

Nordmann i velt
I det rytterne var inne på de siste 50 kilometerne av etappen, gikk det en rekke velt.

Blant annet gikk Tour-debutanten Amund Grøndahl Jansen i bakken. Unggutten fra Nes så ut til å vondt i ryggen, men kom seg opp på sykkelen igjen.

– Hvordan går det med deg?

– Det går bedre nå, men jeg landet ganske hardt på ryggen, så det var vondt. Det var ganske stivt i starten også, men ved å sykle ble det bedre og bedre, så til slutt kunne jeg sykle helt fint, sa Grøndahl Jansen til TV 2 etter målgang.

– De er overlegne
Fernando Gaviria sikret seg i dag sin andre seier så langt i Touren, og mye av æren for det skal Quick-Step-laget ha.

– De er overlegne, de er i flyt-sonen og man ser i spurten hvilken selvtillit de har og hvor mye Gaviria stoler på sine hjelperyttere, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd i sin analyse av spurten.

På de siste 700 meterne får de riktig nok litt hjelp av Dimension-Data.

– Gaviria har en hjelperytter som leter etter det perfekte hjulet å ta, også har du Mark Renshaw som er spurtopptrekkeren til Mark Cavendish i front, og den feilen han gjør er at han lager en luke og åpner opp for at Quick-step-toget kan komme på innsiden og der kommer de med en utrolig fart.