«EDDY THE BOSS»: Dimension Data har planen klar for Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
«EDDY THE BOSS»: Dimension Data har planen klar for Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Har vinnerplanene klare for Edvald

Team Dimension Data har ikke hatt en god start på årets Tour de France, men kanskje snur det allerede i morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo

For på de tre første etappene, hvor av en av de var lagtempo, har ikke Dimension Data vært i nærheten av å prege avslutningene med sin spurter Mark Cavendish.

– Det har ikke vært vårt drømmescenario, vi kom hit med større håp. Vi må forstå at det bare kan være en vinner, men det er mange som kjemper om det. Det var ikke det her vi ønsket oss, men vi er her. Alle er med, aller er friske og vi har fortsatt mange sjanser igjen, sier lagets sportssjef Roger Hammond til TV 2.

I dag får laget en ny sjanse når de spurtkanonene skal barke sammen på det flate oppløpet i Sarzeau, og Boasson Hagen tror formen til Cavendish er bra.

– Jeg tror han er bra, men det er nervøst felt og det er vanskelig å holde det samlet, men jeg tror han er rask når vi bare får han i god posisjon, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Han har en enorm kjørestyrke
Skulle det ikke gå veien for «The Manx Missile» i dag, er det kanskje på tide å slippe villdyret fra Rudsbygd løs.

– Jeg tror ikke det er en typisk Edvald-etappe i dag. Men i morgen går det oppover i finalen, og dagen etter der igjen, det samme. Mark er en spurter for de helt flate etappene og Edvald er mer en spurter for etappene hvor det går oppover, sier Hammond og forsetter:

– Vi vet alle hva Edvald er, vi kaller ham ikke «the Boss» for ingenting. Han har en enorm kjørestyrke, så vi ser mer mot etappene hvor en rytter med den motoren han har, virkelig kan bruke den.

– Vi har bare såvidt startet
På morgendagens etappe til Quimper, skal rytterne bryne seg på en avsluttende bakke med en stigningprosent på 4,8 %.

Og den kledelig beskjedne nordmannen, kaster lys over egne muligheter fremover.

– Det blir jo når det blir hardere, og det blir jo ganske hardt i morgen allerede, så da kan det jo være muligheter da, men vi tar stort sett dag for dag, sier Boasson Hagen.

Vi skal heller ikke glemme at i fjorårets Tour de France var Edvald svært nære ved å vinne helt flate spurtetapper, etter at Cavendish forsvant ut med skade.

– Får vi se deg kjempe mot de beste spurterne på de flate etappene i år?

– Det får vi se etter hvert, men det er i hovedsak Cav vi kjører for nå og så får vi se. Det er fortsatt mange etapper igjen, vi har bare så vidt startet.