ETTERTRAKTEDE: Nicklas Bendtner (Rosenborg), Erling Braut Håland (Molde), Daouda Karamoko Bamba (Kristiansund) og Marcus Pedersen (Strømsgodset)
ETTERTRAKTEDE: Nicklas Bendtner (Rosenborg), Erling Braut Håland (Molde), Daouda Karamoko Bamba (Kristiansund) og Marcus Pedersen (Strømsgodset) Foto: NTB Scanpix

– De er mest interessante

Flere stjernespisser kan forlate norsk fotball i sommer, tror TV 2s eksperter.

Flere av de største profilene i Eliteserien kan dra utenlands når det norske overgangsvinduet åpner 19. juli, mener ekspertene i TV 2s FotballXtra-studio.

Storklubber som Juventus og Manchester United har allerede meldt sin interesse for Moldes supertalent Erling Braut Håland, og 17-åringen kan fort få muligheten til å signere for en utenlandsk klubb i sommer.

Nicklas Bendtners dager i Rosenborg kan også være talte senere denne måneden.

– Jeg tror kanskje Rosenborg selger Bendtner. I den alderen han er nå, så tror jeg han jobber veldig for å få en kontrakt ute i Europa, eller i Kina, sier Ivar Hoff.

– Det blir nesten siste mulighet for ham til å komme seg ut igjen, sier den tidligere Rosenborg- og Tottenham-spissen Steffen Iversen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Strømsgodset-angriper Marcus Pedersen, toppscorer i Eliteserien denne sesingen med elleve mål, befinner seg i samme posisjon som Bendtner.

– Han er i den alderen at det kan være siste mulighet. Og så har du Daouda Karamoko Bamba på Kristiansund, som kan være interessant for andre klubber. De kjøpte ham før sesongen, så Kristiansund kan sitte igjen med fine kroner når de selger ham, sier den tidligere Start-spilleren.

Angrepsspillere er de mest aktuelle utenlandseksportene, mener Mathisen.

– Det er de offensive spillerne som er mest interessante for utenlandske klubber, for det er vanskelig å finne gode spisser. Det finnes ikke så mange gode. Det er flere spennende spisser i Norge, selv om det heller ikke her florerer, men det er de offensive spillerne jeg har mest tro på, sier han.

Steffen Iversen mener serieleder Brann må ut må markedet for å kjøpe.

– Det er flere i bunnen som trenger nye spillere, men Brann må finne en ordentlig målscorer. Skal de være med i toppen i flere år fremover og samtidig ikke dumme seg ut i Europa, må de finne en spiss som scorer 15 mål og aller helst over 20. Jeg ser for meg at de er skikkelig på jakt etter en ordentlig toppspiss, sier Iversen i FotballXtra-studio.