Stjerneskuddet (17) med to nye mål: – Han går ikke til en storklubb for å sitte på benken

Erling Braut Håland (17) senket Vålerenga med sitt femte og sjette mål på de siste to kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Vålerenga 5-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Erling Braut Håland er brennhet om dagen. Etter å ha scoret fire mål mot Brann forrige uke, fulgte han opp med to scoringer og én målgivende i Moldes sterke 5-1-seier over Vålerenga søndag.

Det skjedde foran speidere fra storklubber som Juventus og Manchester United, som var på Aker stadion for å finsikte Håland.

– Jeg er Molde-spiller, var alt Håland ville si om egen fremtid til Max etter kampen.

Det er bare én uke etter at 17-åringen scoret fire mål mot serieleder Brann, også da foran en Manchester United-speider.

Håland, som ble byttet ut midtveis i andreomgang, står med åtte mål i Eliteserien denne sesongen. Seks av scoringene er på de to siste kampene.

Erstatteren fastsatte til 5-1

Mattias Moström ga Molde en tidlig ledelse, før Håland doblet da et hjørnespark endte opp på bakerste stolpe. Babacar Sarr headet inn 3-0, før en offsideplassert Bård Finne i reduserte til 1-3 for Vålerenga.

I andre omgang stakk Håland bak forsvaret til Vålerenga og satte iskaldt inn 4-1 med sitt andre mål for dagen. I det 71. spilleminutt la Chima Chukwu, som kom inn for Håland få minutter tidligere, på til 5-1 for Molde.

Ti minutter før full tid ble Vålerenga redusert til ti spillere da Abdisalam Ibrahim tråkket på Sarr og pådro seg sitt andre gule kort i kampen.

Hett salgsobjekt

Overgangsvinduet åpner 19. juli. Det betyr at Håland kan ha spilt sin siste Eliteserie-kamp for Molde, som ikke spiller seriekamp før i august. Molde skal imidlertid ut i Europaliga-kvalifisering mot Glenavon neste uke.

– Håland er nok den klareste kandidaten i til å bli solgt fra Eliteserien hvis hans far Alf-Inge mener det er det rette. De to har en veldig god dialog og kommer til å ta veloverveid og gjennomtenkt valg. De kommer ikke til å bomme, de kommer til å velge en klubb han får spille, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio, og fortsetter:

– Velger de en skikkelig storklubb, kommer han til å leies tilbake til Molde eller en annen klubb der han får spille hver eneste uke. Han går ikke til en storklubb for å sitte på benken. Da stopper utviklingen også for hans del.

Ivar Hoff mener Erling Braut Håland må lære av Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid.

– Han spilte på toerlaget til Real Madrid, og det var nesten på Obos-nivå, om ikke dårligere enn det, sa han i FotballXtra-studio.

Molde er nå oppe på tredjeplass, fire poeng bak Rosenborg og seks poeng bak serieleder Brann. Vålerenga er nummer åtte.