TRENER: Tidligere storscorer og Stabæk-trener, Petter Belsvik, har trent Fram i fire år.
TRENER: Tidligere storscorer og Stabæk-trener, Petter Belsvik, har trent Fram i fire år. Foto: Bendiksby, Terje

Skulle bli større enn Bayern – nå klarer de ikke stille lag

– Jeg har aldri opplevd maken, sier Fram Larviks trener, Petter Belsvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andredivisjonsklubben Fram Larvik gikk hardt ut i mai i fjor: De skulle ta opp kampen med Bayern München og bli verdens største klubb i antall medlemmer.

Initiativtaker Jan Tore Berg sa til VG at målet var 300 000 medlemmer innen 2017 var over.

Med på laget hadde de ingen ringere enn Jan Åge Fjørtoft. Med sine over 150 000 følgere på Twitter, skulle han spille en nøkkelrolle i promoteringen av prosjektet.

Ett år senere er prosjektet #BeatBayern lagt død, og nå står klubben i fare for å måtte trekke laget fra divisjonen. Grunnen er økonomisk nød og en helt usedvanlig skadekrise.

– Jeg har aldri opplevd maken, sier tidligere storscorer Petter Belsvik, som har trent Fram i fire år.

– Vi har trodd nesten hver helg at nå kan det ikke bli verre. Men så øker det bare hver kamp. Nå er det så stor krise at vi har ikke sjanse til å stille lag. Vi har sju spilleberettigede spillere. Én keeper og seks utespillere, sier treneren til TV 2.

For øyeblikket er tolv spillere ute med skade, mens to har karantene. I tillegg har to spillere nettopp forlatt klubben etter endte studier.

Søkt om å få utsette kamp

Klubben ligger for øyeblikket rett over streken, men pilen peker nedover, og nedrykket truer. Lørdag tapte Fram 0-7 borte mot Elverum. Skadekrisen i klubben tvang trener Petter Belsvik til å sette inn sportslig leder Ørjan Berg Hansen.

– Han la egentlig opp for fire år siden, men måtte spille 60 minutter. Enden på visen ble selvfølgelig at også han ble skadet, sier en oppgitt Fram-trener.

Lørdag 14. juli venter Nybergsund i Trysil. Belsvik forteller at de nå har søkt til NFF om å få utsatt kampen.

AMBASSADØR: Jan Åge Fjørtoft skulle spille en nøkkelrolle i prosjektet #BeatBayern.
AMBASSADØR: Jan Åge Fjørtoft skulle spille en nøkkelrolle i prosjektet #BeatBayern. Foto: Bendiksby, Terje

– Vi har sendt en henvendelse til NFF om å få utsatt kampen til høsten. Dette er egentlig første runde av høstsesongen. Vi håper at den kan bli omberammet. Dette er siste kamp før en måneds sommerferie.

Klubben har ennå ikke hørt fra forbundet.

– Vi sendte henvendelsen i lørdag kveld, på vei hjem fra Elverum. Vi regner med å komme i dialog med forbundet i løpet av mandag.​

– Hva kan bli konsekvensene utover høsten?

– Det kan være at vi må trekke laget hvis vi ikke får orden på den økonomiske situasjonen. Men vi håper selvfølgelig at vi skal unngå det.

Svennis ville kjøpe klubben

Belsvik kan fortelle om en fortvilet situasjon. Ambisjonene i klubben har gradvis dalt, i takt med at de økonomiske midlene har forsvunnet.

– Vi har det laveste budsjettet i andredivisjon. Det har gått gradvis nedover i fire år etter at jeg kom hit. Fra å ha ambisjoner så har det endret seg betraktelig, og vi har nå betydelige økonomiske utfordringer. Vi har ikke anledning til å hente erstattere, slik som andre lag kunne gjort i samme situasjon. Vi har ikke de økonomiske musklene. Derfor er vi ekstra hardt rammet.

I april i år kom ryktene om at den tidligere engelske landslagssjefen Sven Göran Eriksson ville kjøpe klubben, men det ble ingenting av.

– Hva skjedde med #BeatBayern?

– Det var et forsøk på å skape noe nytt, og litt galskap rundt klubben. Det slo ikke til og det ble dessverre ingenting ut av dette. Men vi så på det som en mulighet til å få til noe annerledes.