SJEFEN: Douglas Ryder ønsker å sikre fremtiden med Edvald Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SJEFEN: Douglas Ryder ønsker å sikre fremtiden med Edvald Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sportsjefen innrømmer dilemma: – Det vil så klart ikke være en ideell situasjon for Edvald

Tour de France er sykkelsportens høytid, også når det gjelder å signere nye ryttere og kontrakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Sumo.

Rett før starten på årets Tour de france bekreftet klassikerstjernen Greg Van Avermaet at han var i samtaler med Edvald Boasson hagens lag Team Dimension Data.

– Greg er på markedet, slik som mange andre ryttere er. Vi har 16 ryttere på utgående kontrakt i vårt lag, men ja det har vært kommunikasjon mellom oss, men det har ikke gått noe lengre enn det, sier sportsjef i Dimension Data, Douglas Ryder til TV 2 og fortsetter:

– Jeg tror alle venter for å se hva som faktisk skjer med BMC, det er ny potensiell mulighet som har kommet, så jeg tror det er mange samtaler for tiden generelt.

– Det er interessant å se hva som er tilgjengelig
For sportsdirektøren i Team BMC Racing, Jim Ochowicz, har ikke klart å finne en ny hovedsponsor etter at det ble klart at den sveitsiske sykkelleverandøren bestemte seg for å trekke seg ut av laget etter sesongen.

– Når det gjelder han (Van Avermaet journ.anm), så tror jeg ting kommer til å bli avklart senere en hva folk tror og har spådd. Jeg tror han vil sikre fremtiden sin så fort som mulig og jeg tror han ønske rå finne det riktige laget. Er vi det riktige laget for han? Potensielt ja, har vi diskutert en avtale? Nei, sier Ryder retorisk.

En potensiell overgang for Greg Van Avermaet til Boasson Hagens lag, vil bety to like ryttertyper som begge har de samme målene.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd var klar på hva hans syn på saken var da ryktene startet å svirre.

– Hadde jeg vært Edvald hadde det forandret hele mitt ønske om å være i et sånt lag. Jeg har veldig sansen for Dimension Data som lag. Det virker som Edvald trives godt der, og han er veldig respektert. Men hvis de signerer Van Avermaet tenker jeg at Boasson Hagen må bytte lag, sa Hushovd.

– Vi vil sikre fremtiden vår med Edvald
Også Douglas Ryder erkjenner at en eventuell overgang ikke er ideell for Rudsbygds store sønn.

– Det vil så klart ikke være en ideell situasjon for Edvald. Men vi er veldig fornøyde med Edvald og forpliktet til han. Det har vi alltid vært, det er et privilegium å ha en rytter som han på laget vårt.

Og Boasson Hagens status i laget kan sette kjepper i hjulene for den belgiske klassikerstjernen Van Avermaet.

– På grunn av Edvald er det ikke en veldig god samtale for oss å ha, det er interessant å se hva som er tilgjengelig på markedet, men vi vil sikre fremtiden vår med Edvald i løpet av de neste dagene og støtte han i klassikerne som vi har gjort, sier Ryder.