FROOME-OVERTAK: Geraint Thomas ligger 51 sekunder foran sin lagkaptein Chris Froome.
FROOME-OVERTAK: Geraint Thomas ligger 51 sekunder foran sin lagkaptein Chris Froome. Foto: Philippe Lopez

Mener det ligger an til mytteri i Team Sky

Johan Kaggestad tror Geraint Thomas øyner den gule trøyen.

Det ble som ventet dramatisk på den første etappen i Tour de France. Flere av de største sammenlagtfavorittene tapte tid. Chris Froome, Richie Porte og Adam Yates trillet i mål 51 sekunder bak etappevinner Fernando Gaviria. Nairo Quintana tapte hele ett minutt og 15 sekunder til Gaviria.

Fra 12.25: Se 2. etappe på TV 2 eller Sumo!

Det som bør bekymre kvartetten mer er at ryttere som Mikel Landa, Geraint Thomas, Alejandro Valverde, Dan Martin, Rigoberto Uran, Romain Bardet og Vincenzo Nibali kom i mål på samme tid som Gaviria.

– Dette gjør at lagtempoen blir enda viktigere. Nå må Team Sky og BMC kjøre inn tid for å bringe Froome og Porte i posisjon, sier TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

– Kan bli intern rivalisering

Kaggestad tror Geraint Thomas nå øyner en mulighet til å ta den gule trøyen. Han er ikke sikker på at Froome klarer å ta igjen det han tapte til visekapteinen.

– Jeg ser for meg at det kan bli intern rivalisering i Team Sky mellom Thomas og Froome. Hvis Froome taper enda mer på brosteinsetappen, hvor Thomas er veldig god, kan det bli et veldig stort gap mellom de to. Det ligger an til et mytteri i både Team Sky og Movistar, sier han.

Thomas unnslapp velten som skjedde fire kilometer før mål. Han forteller om en nervøs avslutning på etappen.

– Det var ikke så hardt, men det ble litt galskap de siste 20 kilometerne, sa Thomas til TV 2 like etter målgang.

Gnisninger i Movistar

Kaggestad tror det kan bli gnisninger også i Movistar.

– Jeg tipper at en kar som Mikel Landa synes dette er ganske spennende. I fjor ofret han seg for Froome. Han mistet en opplagt pallplassering på det. Jeg tror han gledet seg da han så løypekartet i år, sier TV 2-eksperten.

Yates, Froome og Porte sykler for tre av de beste lagtempolagene i Touren. Kaggestad mener det var bra for spenningen i rittet at nettopp de tre tapte tid.

– Jeg synes året Tour er maks spennende. Det er så mange gode sammenlagtryttere. Det er ikke blitt noe mindre spennende nå, sier han.