Jesus med verste måltørke siden 1966 – Firmino vrakes igjen

Landslagssjef Tite bekrefter at det gjøres to endringer fra laget som slo Mexico i åttedelsfinalen.

Se hvordan Brasil beseiret Mexico i vinduet øverst!

Nå skriver flere medier, deriblant brasilianske Globo, at landslagssjef Tite har bekreftet startoppstillingen, og at det gjøres to forandringer fra åttedelsfinalen mot Mexico.

Marcelo er tilbake etter sitt skadefravær og erstatter Filipe Luís, mens utestengte Casemiro erstattes av Fernandinho.

Dermed ser startelleveren til Brasil slik ut:

Alisson – Fagner, Miranda, Silva, Marcelo – Fernandinho, Paulinho, Coutinho, – Willian, Jesus, Neymar.

Vraker Firmino

Dermed går det mot at Gabriel Jesus får fornyet tillit på topp, og at Roberto Firmino vrakes på ny.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har forståelse for hvorfor Tite velger Manchester City-spissen.

– Brasil har stort sett gjort jobben og vært gode frem til nå. Sånn sett er det ikke grunn til å forandre så mye på laget, sier Mathisen, og fortsetter:

– Jesus har ikke vært så god som vi hadde trodd han skulle være, men samtidig har han vært en del av et ekstremt bra kollektiv. Også har han selvfølgelig ferdigheter som kan være spennende.

IMPONERENDE: Gabriel Jesus har scoret 10 mål på 21 landskamper. Roberto Firmino står med 7 fulltreffere på 24 kamper.
IMPONERENDE: Gabriel Jesus har scoret 10 mål på 21 landskamper. Roberto Firmino står med 7 fulltreffere på 24 kamper. Foto: Nelson Almeida

Verste VM-tall siden 1966

Jesus har ikke imponert hittil i VM, og har gått målløs av banen i samtlige kamper. Faktisk er det den verste måltørken av en Brasil-spiss i et VM siden Alcindo i 1966, da sambanasjonen røk i gruppespillet, ifølge ESPN.

Samtidig har Firmino sett frisk ut de gangene han er blitt byttet inn. I åttedelsfinalen mot Mexico brukte Liverpool-stjernen bare to minutter på å sette ballen i mål.

I tillegg er det Firmino som har hatt den mest imponerende våren med klubblaget.

– Til og med Fred klarte å score, skriver ESPNs Brasil-skribent Fernando Duarte, som likevel argumenterer for at Tite gjør riktig i å velge Jesus på grunn av et formidabelt målsnitt for landslaget før mesterskapet.

– Større stjerne i Brasil

TV 2s fotballekspert tror ikke brasilianere flest rister på hodet av Firmino-vrakingen.

– Det er mange som har sett og latt seg imponere av Liverpool og Firmino, og derfor synes det er rart at han ikke får sjansen. Men Jesus er en mye større stjerne i Brasil, og det er noe av grunnen til at han er foran i køen. Det er nok mindre debatt om spissvalget i Brasil enn det er i Norge og i resten av Europa, forklarer Mathisen.

– Så god som Firmino var i ligaen og Champions League, er det litt synd at han ikke får spille for sitt landslag. Men det forteller også veldig mye om styrken til Brasil, påpeker TV 2s fotballekspert.

Kvartfinalekampen mellom Brasil og Belgia spilles fredag klokken 20.00 på Kazan Arena.

(©NTB/TV 2 Sporten)