TAKKNEMLIG: Eric Abidal postet dette bildet på Instagram for å uttrykke takknemlighet overfor sin fetter, som donerte deler av leveren sin til den tidligere Barcelona-spilleren.
TAKKNEMLIG: Eric Abidal postet dette bildet på Instagram for å uttrykke takknemlighet overfor sin fetter, som donerte deler av leveren sin til den tidligere Barcelona-spilleren. Foto: Instagram/Eric Abidal

Abidal raser etter ryktestormen

Onsdag haglet ryktene om at tidligere Barcelona-president Sandro Rosell hadde kjøpt en ulovlig lever til Eric Abidal. Nå slår han tilbake.

– Jeg har et ønske om offentlig å fordømme holdningen til enkelte medier, som sår tvil om transplantasjonen som reddet livet mitt, skriver Abidal i et innlegg på Instagram.

Den spanske avisen El Confidencial meldte onsdag at Barcelonas daværende president, Rosell, er blitt anklaget for å ha kjøpt en lever til Abidal på ulovlig vis.

Dette er en sak som skal ha blitt etterforsket av politiet, men henlagt 18. mai. Både Barcelona og Abidal var raskt ute med å hevde at historien var usann.

Den offisielle historien i 2012 var at Abidals donor var en inntil da ukjent fetter. Under comeback-kampen i 2013 spilte han med en undertrøye som bar budskapet «takk, fetter».

På Instagram svarer han på ryktene med å legge ut et bilde av seg og familiemedlemmet.

– Med dette bildet ønsker jeg å vise respekt for min fetter, Gerard, og forsvare hans ære, skriver Abidal.

Før han leverer dette budskapet til ryktesprederne:

– Slutt nå! Jeg ber om respekt for meg, alle som blir berørte av dette og alle andre i en lignende situasjon, raser den tidligere forsvarsspilleren.

Abidal la skoene på hyllen vinteren 2015. Han spilte 66 landskamper for Frankrike og 193 for Barcelona. Den tidligere forsvarsspilleren har nylig tatt over som sportsdirektør i den spanske storklubben.