TILBAKE: Therese Johaug er på bedringens vei, og har allerede hatt sin første økt på rulleski inne på mølle.
TILBAKE: Therese Johaug er på bedringens vei, og har allerede hatt sin første økt på rulleski inne på mølle. Foto: Poppe, Cornelius

Allerede tilbake:

– Vanskelig å holde igjen

Therese Johaug trener fortsatt alternativt etter muskelstrekken i ryggen hun pådro seg tidligere i sommer. Men hun har allerede våget seg tilbake på rulleski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag meldte TV 2 at Therese Johaug har fått en muskelstrekk i ryggen. Derfor stilte hun ikke til start under rulleskirennet på Sommarland Skifestival.

– Dette er selvsagt veldig kjedelig. Jeg hadde håpet i det lengste at arrangementet i Bø var innen rekkevidde, men nå må jeg ta vare på helsa og tenke langsiktig, sa Therese Johaug i en pressemelding i helgen.

Tilpasset trening

Denne uken er Johaug tilbake, men det er tilpasset trening.

– Det går som forventet. Vi har kontroll på situasjonen, men tar ingen sjanser, sier landslagslege Øystein Andersen til TV 2.

I helgen sa han at det var uaktuelt for Johaug å gå på rulleski i løpet av de neste 2-3 ukene. Men allerede i dag la langrennsstjernen ut en video på Instagram av at hun gikk på rulleski på mølle, mens hun så Sverige slå Sveits under åttedelsfinalen i fotball-VM på tirsdag.

– Det er først og fremst rulleskirenn som er uaktuelt. Det er mest brutalt med den knallharde asfalten. Vi vurderer underveis og øker gradvis belastningen, sier landslagslegen om at Johaug allerede har snørt på seg rulleskiene igjen.

Hun har levert tester som får folk i skimiljøet til å måpe. Nå må hun holdes tilbake av folkene rundt seg.

– Alle skiløpere er vanskelige å holde igjen. Det ligger i genene deres, sier Andersen.

Alternativt i 2-3 uker til

Ifølge legen må hun trene alternativt i 2-3 uker til. Snart drar 30-åringen til USA, og der blir hun pent nødt til å ta det litt roligere enn planlagt.

– Treningen vil fortsatt være noe tilpasset. Men Therese er en fornuftig dame og vi har en løpende dialog, så dette skal gå fint, sier landslagslegen.

– Hun er betydelig bedre i ryggen så det er ikke noen krise. Hun har fått intensiv behandling og det var riktig å ta affære, sier hennes personlige trener Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB.