KNUST I 2014: England var sjanseløse da Zlatan herjet i privatlandskampen i 2014. Statistikken i kampene mot Sverige de siste årene er ikke lystig lesing for Gareth Southgate.
KNUST I 2014: England var sjanseløse da Zlatan herjet i privatlandskampen i 2014. Statistikken i kampene mot Sverige de siste årene er ikke lystig lesing for Gareth Southgate. Foto: Sandberg, Fredrik / Scanpix

Skrekkstatistikken som bør få England til å skjelve i buksene

Norges svenske landslagstrener Lars Lagerbäck håper hans kanonstatistikk mot England smitter skikkelig over på Sverige i VM-kvartfinalen lørdag.

Svenskene kan nå semifinalen 24 år etter at det ble VM-bronse i USA i 1994.

– Jeg har, og dette er jo nesten litt uforståelig, ikke tapt på sju kamper mot England som trener, seks med Sverige og en med Island. Jeg håper denne trenden fortsetter for Janne Andersson og Peter Wettergren (Sveriges trenerduo), sier Lagerbäck til NTB.

England har bare slått Sverige i én av de åtte siste kampene i mesterskap.

Stort

– Sverige er et meget godt lag med solid organisering. Vår statistikk mot dem er også noe vi må beseire, sier England-sjef Gareth Southgate til BBC.

– Jeg tror på en jevn kamp og synes Sverige har en klar sjanse (til å vinne). Sverige slipper inn få mål og skaper mange sjanser. Jeg vil si at Sverige blir bedre og bedre i dette mesterskapet, sier Lagerbäck.

Den norske landslagssjefen fikk for første gang inn fotball fra England via Sveriges tippekamp i SVTs «Tipsextra». Det kom på sendeplanen i 1969 da Lagerbäck var 21 år.

– Interessen for Premier League er nok hakket større i Norge enn Sverige, men også vi svensker er oppvokst med engelsk fotball.

MYE Å TENKE PÅ: Trener Gareth Southgate møte et av VMs tetteste forsvar. Historikken mot svenskene gir ikke grunn til optimisme.
MYE Å TENKE PÅ: Trener Gareth Southgate møte et av VMs tetteste forsvar. Historikken mot svenskene gir ikke grunn til optimisme. Foto: Dmitri Lovetsky / Ap

Tett

De ti siste møtene lagene imellom:

Sverige – England 4-2 (2012)

Sverige – England 2-3 (2012, EM)

England – Sverige 1-0 (2011)

Sverige – England 2-2 (2006, VM)

Sverige – England 1-0 (2004)

England – Sverige 1-1 (2002, VM)

England – Sverige 1-1 (2001)

England – Sverige 0-0 (2000, EM-kval)

Sverige – England 2-1 (2000, EM-kval)

England – Sverige 3-3 (2000)

Dette er de tre andre VM-kvartfinalene: Uruguay – Frankrike, Brasil – Belgia (begge fredag) og Russland – Kroatia (lørdag).

(©NTB)