– Jeg var vitne til et gigantisk ran

Diego Maradona langet ut mot den amerikanske dommeren etter kampen mellom Colombia og England. Nå irettesettes han av FIFA.

FIFA uttalte onsdag kveld at de tar avstand fra Maradonas angrep på den amerikanske dommeren.

Det internasjonale fotballforbundet omtaler Maradonas insinuasjoner som «fullstendig upassende og ubegrunnet». Videre uttaler forbundet at man er svært skuffet over uttalelsene fra «en spiller som har skrevet fotballens historie».

Den argentinske verdensmesteren fra 1986, har vært et trofast innslag på VM-tribunene i Russland. Noe som har resultert i noen flotte – og enkelte mindre flotte – øyeblikk.

Da England slo Colombia på straffespark i åttedelsfinalen tirsdag, var Maradona igjen på tribunen.

Før kampen la 57-åringen ut en video på Instagram av seg selv i Colombia-drakt, og han var svært skuffet etter kampslutt.

Til tross for at England ledet 1-0 til langt ut i overtiden, mener argentineren at Colombia ble frarøvet retten til å spille kvartfinale.

– Jeg var vitne til et gigantisk ran. Jeg føler med hele det colombianske folket, men de må vite at det ikke er spillerne som har skylden, sier fotballegenden på argentinsk TV ifølge Daily Mail.

Maradona er ikke imponert over den amerikanske dommeren Mark Geigers innsats, men legger likevel noe overraskende skylden på en annen legende, nemlig Pierluigi Collina, nå formann for dommerkomiteen i mesterskapet.

– Det er mannen som har ansvaret for å velge dommer, som er den som har skylden. En mann som Geiger burde aldri ha blitt satt til å dømme en kamp av en slik størrelse.

– Med all respekt til Pierluigi Collina, men han er veldig dårlig. Han må si unnskyld til det colombianske folk.

Maradona mener at Geiger burde holde seg til baseball.

– Dommeren kan mye om baseball, men han har ikke peiling på fotball. De colombianske spillerne etterspurte VAR, men ble ikke hørt.

– To ganger kastet engelskmennene seg i bakken, og han straffet dem ikke. Det var et ran, sier mannen som mange fremdeles regner som verdens beste spiller gjennom tidene.

I fokus flere ganger under mesterskapet

Det er ikke første gang Maradona er i fokus under mesterskapet i Russland, for etter kampen mot Island ble 57-åringen beskyldt for rasisme. Han måtte også tåle kritikk for å ha røyket sigar på tribunen.

Og da Argentina slo Nigeria i den siste gruppespillkampen kunne man se den argentinske fotballegenden juble hemningsløst, før han viste fingeren nedover på tribunen og ropte skjellsord.

Senere gikk det rykter om at han var innlagt på sykehus.

Maradona tok til Instagram for å forklare ryktestormen, og bekreftet at han hadde det bra. Ifølge den argentinske legenden måtte han få tilsyn av leger i pausen på grunn av nakkesmerter.