Kaggestad blir rådgiver for Petter Northug

Johan Kaggestad omtaler seg selv som djevelens advokat overfor Northug og trener Monsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagstrener Arild Monsen har allerede funnet tonen med langrennskongen, og sydd et solid opplegg for Petter Northug jr. i comebacksesongen.

Men Northug går tilbake til suksessoppskriften fra sine beste år som langrennsløper, og har i tillegg hyret inn Johan Kaggestad som en ekstern rådgiver og samtalepartner.

– Jeg skal være djevelens advokat. Det er jeg god til, humrer Kaggestad.

– Samtalepartner

På vei til tre ukers jobb for TV 2 i Tour de France, er han allerede så vidt i gang med sin rådgiverrolle.

– Det blir å være en samtalepartner, og en utfordrer. Arild Monsen og Northug har sydd et program, og de har også identifisert noen få utviklingområder som han er nødt til å ta tak i. Min rolle er å utfordre, og passe på at han gjør det som skal til, sier Kaggestad.

I praksis prater han jevnlig med Monsen, og med Northug. Så gir han råd dersom det skulle vise seg om man eventuelt trenger å forandre på opplegget.

Kaggestad er svært nøye med å presisere at det er Arild Monsen som er treneren til Northug. Men rollen som vaktbikkje for Northug er ikke ny. TV 2 vet at Kaggestad og Northug rakk å utvikle et gjensidig tillitsforhold da oraklet fra Vikersund var coach for Olympiatoppen rundt langrennslandslaget i 2011.

– Jeg har veldig sansen for Petter Northug, og liker det han står for som toppidrettsutøver. Jeg var med landslaget fram til VM i 2011, og jeg tror Northug er på riktig spor nå, og kan få en flott sesong.

2011-sesongen er Northugs beste som langrennsløper, så det er kanskje ikke rart at Northug skuer tilbake for å finne gamle suksessformler.

Mindre høydetrening

Arild Monsen har allerede tatt tak i den ekstreme høydetreningen til Northug.

– Slik får han ikke holde på hos oss, sa Monsen til TV 2 allerede tidlig i mai.

Dessuten får han støtte hos Kaggestad i at Northug skal tilbake til røttene med god gammeldags langrennstrening.

– Han er tilbake med de lange rolige langturene. Antall timer reduseres ikke, men intensiteten blir litt lavere. Så er han fortsatt opptatt av å være i høyden. Det er greit. Men det han må passe på er å trene riktig, og ikke drive for intens trening når han først er i høyden, sier Kaggestad.