KLAR: Lee Grant har signert for Manchester United.
KLAR: Lee Grant har signert for Manchester United. Foto: mufc.com

Manchester United hentet veterankeeper

Manchester United har hentet ny målvakt.

Lee Grant (35) er klar for Manchester United.

Det melder klubben på sine egne nettsider.

– Å spille for Manchester United har vært en drøm så lenge jeg kan huske. Dette var en mulighet jeg ikke kunne la passere, sier Grant ifølge klubbens nettsider.

Målvakten kommer fra Stoke og har signert en toårskontrakt med den engelske storheten.

I Stoke var den 35 år gamle keeperen andrevalg bak Jack Butland. Grant spilte tre kamper i Premier League forrige sesong, da klubben rykket ned til Championship.

Ifølge BBC betaler Manchester United 1,5 millioner pund for veteranen.

Bak i køen
​Fra før er David De Gea et soleklart førstevalg mellom stengene, mens argentineren Sergio Romero har vært keeperreserve på Old Trafford de siste sesongene. Nå er det ventet at 21 år gamle Joel Pereira lånes ut for å få mer spilletid, mens Grant tar plass som nummer tre i keeperkøen.

– Jeg vil sende en stor takk til alle mine nære som har støttet meg så langt i karrièren. Nå ser jeg frem til å møte mine nye lagkamerater, og gi alt for klubben den kommende sesongen, sier han.

Årets spiller
​Grant har tidligere spilt i flere engelske klubber, blant dem Burnley og Derby. Han fikk først sin Premier League-debut som 33-åring i 2016, da Stokes Jack Butland ble langtidsskadet.

Samme sesong holdt han nullen ni ganger i serien, og holdt blant annet Stoke til 1-1 mot Manchester United ved to anledninger. Han ble også kåret til årets spiller i Stoke.

Keeperen blir den tredje signeringen til Jose Mourinho denne sommeren. Fra før har portugiseren hentet den brasilianske midtbanespilleren Fred fra Shakhtar Donetsk, og backen Diogo Dalot fra Porto.