TRUES: Nicolai Jørgensen trues på livet etter at han brente en straffe mot Kroatia. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TRUES: Nicolai Jørgensen trues på livet etter at han brente en straffe mot Kroatia. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Brente straffe – lagt for hat i sosiale medier, dødstrusler anmeldes til politiet

Nicolai Jørgensen brente Danmarks siste straffespark i VM-tapet for Kroatia. Det fikk flere til å rase i sosiale medier. Enkelte har truet angriperen på livet.

Åge Hareides lag kom til kort i straffesparkkonkurransen i søndagens åttedelsfinale. Danskene bommet tre ganger i 2-3-tapet, og Jørgensens miss ble utslagsgivende. Kroatene scoret på den påfølgende straffen og sendte Danmark ut av VM.

Enkelte lot skuffelsen gå utover Jørgensen. «Seriøst pinlig» og «herregud for en dritt du er» lød noen av meldingene i sosiale medier, mens de verste av dem var direkte dødstrusler og trusler om å ødelegge Feyenoord-spillerens hjem.

Trusselmeldingene vil bli anmeldt til politiet, opplyste Danmarks fotballforbund (DBU) tirsdag.

– Vårt samfunn kan aldri akseptere dødstrusler, verken mot VM-stjerner, politikere eller andre. Det er helt uakseptabelt og uanstendig. Vi melder saken til politiet for å få satt en stopper for dette vanviddet, skriver DBU på Twitter.

Har fått støtte

Jørgensen kommenterte selv truslene i en Twitter-melding tirsdag.

– Det er viktig for meg å poengtere at jeg ikke selv har mottatt, eller iallfall ikke har sett, noen drapstrusler, skriver han.

– Jeg har derimot fått mange hyggelige meldinger, og dem setter jeg stor pris på. Ingen er mer lei for straffemissen enn jeg er, men slik er det noen ganger i fotball. Det går opp og ned. Takk for all støtte og god sommer, skriver han med en sol-emoji.

– Lavmål

Mange av hatmeldingene etter VM-exiten er skrevet på Jørgensens Instagram-profil til et bilde av et par fotballsko han har lagt ut.

De stygge kommentarene har fått flere til å reagere. Blant dem er Silkeborg-kaptein Simon Jakobsen, som har tatt bilde av de fæle meldingene.

«Et lite utsnitt av kommentarene til et bilde på Nicolai Jørgensens Instagram. Fylt med idioter. Kjempeidioter. Det er lavmål», skriver han.

Støtte

Det er ikke bare på Instagram at Jørgensen har blitt lagt for hat. Også på fotballnettstedet bold.dk har enkelte brukere lite til overs for angriperen.

«Normalt har jeg ikke mye til overs for at spillere mottar dødstrusler, men i Nicolai Jørgensens tilfelle vil jeg med glede gjøre et unntak», skriver en bruker.

Jørgensen får også mange rosende ord etter VM-exiten. Spesielt fra Feyenoord-fansen, som støtter sin egen spiller. «Du skal ikke bekymre deg for det straffesparket. Ronaldo og Messi misser også», skriver en supporter.

(©NTB)