KLAR TIL KAMP? Det er knyttet stor spenning til om Colombias største stjerne James Rodríguez blir spilleklar til 8-delsfinalen mot England.
KLAR TIL KAMP? Det er knyttet stor spenning til om Colombias største stjerne James Rodríguez blir spilleklar til 8-delsfinalen mot England. Foto: Fernando Vergara

Colombias trener: – James Rodríguez kan spille mot England

Trener José Pékerman kunne berolige de colombianske tilhengere med at James Rodríguez sannsynligvis blir spilleklar til skjebnekampen mot England.

James Rodríguez' skade er ikke så alvorlig som først antatt, og superstjernen meldes av Colombia-trener José Pékerman spilleklar til skjebnekampen mot England i morgen.

26-åringen har slitt med en lårskade siden oppgjøret mot Senegal forrige uke, og har vært usikker til videre spill i mesterskapet.

– Regner med han blir spilleklar
På en pressekonferanse i dag kunne Pékerman berolige de colombianske tilhengerne.

– Vi fikk gode nyheter etter at James var til undersøkelser. Det viste seg at han ikke hadde en alvorlig skade, sier 68-åringen ifølge BBC.

– Vi har fremdeles over 24 timer til kampstart, så vi får bedømme hvordan har føler seg inn mot kampen. Men jeg regner med han blir spilleklar, fortsetter treneren.

James Rodríguez vant gullballen under VM i Brasil for fire år siden med seks scoringer, men han har til gode å score under mesteskapet i Russland.

27-åringen har vært gnistrende for Bayern München denne sesongen etter utlånet fra Real Madrid. Det vil være et skikkelig slag i ansiktet for Colombia om deres største stjerne må se kampen fra sidelinjen.

– Kan bryte forbannelsen
Colombia møter et engelsk lag som imponerte på sin vei videre fra gruppespillet. Etter å ha slått både Tunisia og Panama, ble det et knepent tap i gruppefinalen mot Belgia.

Hvis England vinner over Colombia kan de belage seg på en «enkel» vei mot semifinalen. «Three Lions» møter vinneren av kampen mellom Sveits og Sverige.

England-sjef Gareth Southgate mener årets mesterskap er en gyllen mulighet til å bryte forbannelsen som har vært over det engelske landslaget de siste mesterskapene.

– For dette laget er den en briljant mulighet til å prestere bedre enn forventningene til oss før mesterskapet, sier ha ifølge SkySports.