Bekrefter United-interesse, men tror stortalentet blir i Molde

Administrerende direktør i Molde fotballklubb, Øystein Neerland, bekrefter til TV 2 at den engelske storklubben viser interesse for Erling Braut Håland.

Erling Braut Håland herjet mot Brann søndag, og i følge Eurosport var en speider fra Manchester United på plass i Bergen for å følge stjerneskuddet.

Se oppvisningen i Sportsnyhetene øverst.

Overfor TV 2 innrømmer klubbdirektør Øystein Neerland at den engelske storklubben holder et øye med 17-åringen.

– Det er mange interesserte klubber, blant annet Manchester United. Jeg vet at det har vært representanter fra dem på Aker stadion ved flere anledninger denne sesongen, men jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte om de var i Bergen i går, sier han til TV 2.

Gårsdagens oppvisning på Brann stadion gjorde nok ikke interessen for Molde-spissen noe mindre, som noterte seg for hele fire nettkjenninger før det var spilt 20 minutter.

Og det mot et Brann-lag som kun hadde sluppet inn fem mål totalt de første 14 kampene.

Etter en slik prestasjon er det lett å forestille seg at telefonlampene gløder på kontorene på Aker stadion i formiddag, men klubbdirektøren forholder seg rolig.

– Det har vært interesse for ham en lengre periode, og gårsdagen i seg selv endrer ikke noe på det, hverken den ene eller andre veien. Men det er klart at det ikke skader å spille god fotball, sier Neerland.

Tror han blir i Molde

Hvis supertalentet fortsetter å levere på et slikt nivå, er det bare spørsmål om tid før Eliteserien blir for liten for ham. Allikevel ønsker ikke Molde at hans eventuelle utenlandseventyr skal starte helt enda.

– Overgangsrykter blir hauset opp i media, og foreløpig ligger det ingenting konkret på bordet. Vi ønsker at Håland skal fortsette å fokusere på å levere bra for Molde, men dersom det kommer gode bud fra utenlandske klubber, skal vi selvsagt ikke stå i veien for spillerens beste, sier Neerland.

På spørsmål om Håland fortsatt er i rosenes by etter sommerens overgangsvindu, svarer direktøren:

– Det tror jeg.

– Har masse muligheter allerede i sommer

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er imidlertid ikke like sikker.

– Han kommer aldri til å være i Molde etter denne sommeren om Molde, han selv og pappa Alf-Inge finner ut av han vil ut i Europa, for det kommer til å være masse interesserte klubber, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio.

​– Braut Håland har masse muligheter allerede i sommer. Han har en far som kjenner veldig godt til hvordan det er å være proff ute i Europa. Han har reist rundt og sjekket litt forskjellige klubber, nasjoner og miljøer. Det er blitt gjort en grundig jobb.

Hovedpersonen selv tok imidlertid oppstyret etter kampen med tilsynelatende knusende ro.

– Det er kjekt å høre at det er folk på tribunen. Det er ikke så mye å si, jeg er Molde-spiller. Enkelt og greit, sa Erling Braut Håland til TV 2, og presiserte samtidig at han har kontrakt med Molde ut 2019.