Boli-dobbel sørget for etterlengtet Stabæk-seier

Fire dager etter sparkingen av trener Toni Ordinas tok Stabæk tre etterlengtede poeng og sendte Haugesund hjem med 1-2-tap. Franck Boli sto for scoringene.

Bekkestua  20180701.
Bekkestua 20180701. Stabæks Hugo Vetlesen (t.v) jubler sammen med Franck Boli etter at sistnevnte har gitt laget ledelsen 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Haugesund på Nadderud Stadion søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Hagen, Fredrik

Boli scoret ett mål i hver omgang, hvilket sendte bæringene forbi Lillestrøm på tabellen. Dermed er Stabæk på sikker grunn med 14 poeng på 13.-plass.

Klubben sto med bare to seire på sine 14 første kamper i årets eliteserie. Den forrige kom 21. mai mot Odd. Haugesund kunne på sin side med full poengpott komme opp på a poeng med serietreer Ranheim.

Gjestene, som ikke hadde tapt siden 1–2 hjemme for Rosenborg 21. mai, blir i stedet værende på sjetteplass etter tapet i Bærum.

Trenersparking
Stabæk kvittet seg med Toni Ordinas som trener tidligere denne uken. Jan Peder Jalland tok over, og rutinerte Gaute Larsen ble også hentet inn for å hjelpe til.

Det ga umiddelbar effekt.

Haugesund kunne samtidig tatt ledelsen ved både David Akintola og Frederik Gytkjær i første omgang, men misbrukte muligheten begge gangene. Blant annet gikk Gytkjærs avslutning fra skrått hold i stolpen.

Det var i stedet Stabæk som klarte å score. Franck Boli ble spilt fri i bakrommet av Hugo Vetlesen og satte den forløsende scoringen etter 35 minutters spill. Fram til scoringen var gjestene veldig flinke til å stoppe alle forsøk på gjennombruddspasninger.

– Vi har vært ute etter scoringer, så dette var godt for oss, sa Boli til Eurosport.

– Vi ble for statiske, sa Haugesund-trener Eirik Horneland som gjorde en endring i formasjonen etter sidebytte uten at det bidro til poengfangst.

Frisk start
Gjestene startet friskt etter pause, men presisjonen og timingen satt ikke helt. Stabæk på sin side var gode og effektive. Boli hadde innledningsvis en god mulighet til å økte til 2-0, men misset alene med keeper Per Kristian Bråtveit.

Presisjonen var derimot helt på topp hos Stabæk da Ohi Omoijuanfo fant Boli med en stikkball etter 17 minutters spill. Avslutningen som fulgte var klinisk.

Scoringen var Stabæk-spissens fjerde for sesongen. Det betyr at Boli scoret like mange ganger søndag som han gjorde på de 13 første kampene denne sesongen.

På tampen satte Kristoffer Velde inn et betydningsløst trøstemål for gjestene fra Haugesund.