Ranheim tok sin sjette hjemmeseier

Ranheims fine hjemmestatistikk i Eliteserien i fotball ble styrket med 2-0-seier over Start søndag. Sørlendingene måtte tåle et tilbakeslag.

Trondheim  20180701.
Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Start på Extra Arena i Trondheim.
Trondheim 20180701. Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Start på Extra Arena i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Alley, Ned

Seieren betyr at serieleder Brann fortsatt er alene om å ha slått Ranheim på trøndernes hjemmebane denne sesongen. Kun fem poeng har Eliteseriens overraskelseslag gitt fra seg på eget gress så langt.

Se alle scoringene fra Eliteserien i Sportsnyhetene øverst!

Poengene var heller ikke i fare søndag.

Dermed forsvarte Ranheim bronseplassen på tabellen, og avstanden opp til ligaleder Brann er nå ikke mer enn fem poeng.

Start har på sin side fått fart på poengfangsten under Kjetil Rekdals ledelse, men måtte tåle et tilbakeslag i Trondheim. Dermed har sørlendingene fortsatt kun Sandefjord bak seg på tabellen.

Karlsen-treff
I en verken velspilt eller underholdende første omgang brukte Ranheim 34 minutter på å produsere den første scoringen. Eirik Valla Dønnem var våkent framme på bakerste stolpe og pirket ballen i mål etter at Start ikke maktet å klarere et innlegg.

Målet var en av ytterst få målsjanser i første omgang.

Etter pause tok oppgjøret seg betydelig opp i intensitet, og igjen var det Start-keeper Jonas Deumeland som måtte kapitulere.

Et snaut kvarter ut i omgangen slo Ranheims Kristoffer Løkberg et strålende innlegg fra høyre. Inne i feltet fulgte Michael Karlsen opp med en praktfull heading til 2-0.

Start forsøkte å reise seg, men skapte fint lite for hjemmelagets mål.

Straffebom
I stedet kunne Ranheim ha vunnet med enda større sifre. Ti minutter før full tid fikk hjemmelaget straffespark da Kai Erik Steen oppdaget at gjestenes Kristjan Floki Finnbogason holdt en Ranheim-spiller i drakta.

Michael Karlsen skjøt midt på mål fra krittmerket og misbrukte muligheten til å sette inn sin andre scoring for dagen.

Dermed ebbet kampen i Trondheim ut uten flere mål.