Northug sjokkerte med sex-gest rett i kamera

Norges Skiforbund beklager Petter Northugs «tunge-gest» i Kanalrennet. TV 2s ekspert mener gesten var rettet mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Petter Northugs sex-gest øverst!

Med om lag tolv kilometer igjen til mål i Kanalrennet søndag, kom Petter Northug med en sex-gest rett i kamera til fotografen på en motorsykkel som skulle passere trønderen.

Northug satte tungen ut mellom to fingre som skal symbolisere en vagina.

Skistjernen lå på halen i feltet og ble fulgt av fotografen i en motbakke da han valgte å se rett i kamera og utføre gesten.

Bildene av Northug ble sendt rett ut til seerne på Sumo, inkludert tilskuerne som fulgte rulleskirennet på 50 kilometer på storskjerm i målområdet i Lunde sentrum.

– Er det bare mulig? sa en lite imponert mor måpende i målområdet i Telemark-bygden.

Skiforbundet beklager

​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, har ikke sett hendelsen, men er ikke imponert over oppførselen til Northug.

– Jeg har ikke sett det, men vi i Skiforbundet er opptatt av god oppførsel og vanlig folkeskikk. Jeg beklager hvis det har skjedd. Vi skal selvfølgelig oppføre oss ordentlig. Sånn skal det ikke være, sier Eide til TV 2.

TV 2 har ikke lykkes i å få en kommentar fra Northug selv.

– Jeg har ikke sett det, men om Skiforbundet har beklaget, er det ikke en sak, sier langrennsløperens manager Are Sørum Langås til TV 2.

Den kvinnelige fotografen sier til TV 2 at hun ikke ble fornærmet.

TV 2-ekspert: – Rettet mot meg

TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad forklarer at det var en gest rettet mot ham, som Northug visste kommenterte rennet sammen med Espen Ween.

– Det første han lurte på da han kom i mål, var hva jeg hadde kommentert da han gjorde det. Det kan gode hende av fotografen ble fornærmet, og det er helt «fair»​, men den gesten var rettet mot meg.

– Det var ikke seksuell trakassering. Det handler om en barnslig hilsen til meg. Det er helt fair om publikum og fotografen reagerer, men budskapet er ikke seksuell trakassering, fortsetter Skinstad, som er kamerat med Northug.

– Men er det ikke upassende å gjøre en sånn gest på luften?

– Det er barnslig å sende en sånn hilsen på TV, men det er akkurat like barnslig å lage sak på det, mener Skinstad.

Fossli og Weng vant

Petter Northug var for øvrig ikke med i kampen om seieren, for det var Sondre Turvoll Fossli (Hokksund IL) som vant spurten foran Eirik Brandsdal (Kjelsås IL) og Emil Iversen (IL Varden Meråker).

– Det gikk akkurat. Jeg tror Eirik (Brandsdal) ledet med tre-fire meter, men jeg tok han akkurat på slutten. Det er spesielt å ta Eirik, det er jævlig deilig, sier vinneren til TV 2.

Lotta Udnes Weng (Nes Ski) var sterkest i avslutningen i kvinneklassen da hun kom inn like foran tvillingsøster Tiril Udnes Weng. Silje Øyre Slind (Oppdal IL) endte på tredjeplass.

– Det var deilig med seier. Det var hardt og veldig varmt, så det var nesten den største utfordringen. Jeg prøvde å gå innom de vannsprederne som var. Jeg hadde lite kraft igjen, så jeg måtte gå teknisk på slutten om jeg ikke skulle havne sist, sier vinneren til TV 2.