Neymars forvandling: – Det er litt trist å se

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener overgangen til Paris Saint-Germain ikke har gjort Neymar godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Brasil mot Mexico på TV 2 og Sumo mandag ettermiddag fra klokken 16.00.

Brasil har tidvis vartet opp med samba i Russland og er videre til åttedelsfinale i VM, men mye har handlet om Neymar, som får kritikk for filming og overspilling.

– Han ser kanskje litt krevende ut. Han skal være hovedpersonen til enhver tid på godt og vondt, og hva det krever av omgivelsene. Det skaper litt ringvirkninger på banen. Når det er sagt, har han hatt en vanvittig formstigning i mesterskapet, han var vanvittig god sist. Han han spilt seg i form og er friskmeldt, og han blir bare bedre og bedre, sier TV 2s kommentator Endre Olav Osnes i nyeste VM-podkast.

Se Neymars scoring mot Costa Rica i videovinduet øverst!

Stamsø-Møller: – En helt annen gutt

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener mye har forandret seg siden Neymar gikk fra Barcelona til Paris Saint-Germain i fjor og ble tidenes dyreste fotballspiller.

– Jeg tror ikke han vil være den han fremstår som; å være der i sentrum og være superstjerne. I Barcelona så han ut til å være i balanse og digget å spille fotball sammen med Lionel Messi og Luis Suárez. Det passet veldig bra til den spilleren han er, og at han ikke hele tiden skulle gjør alt selv. Han så ut som til å være i kjempeharmoni, sier han, og fortsetter:

– Så dro han til Paris Saint-Germain med faren som styrte hele overgangen til to milliarder kroner og all branding. Det så ut som han ble en helt annen gutt. Det er litt trist å se han som noe han ikke er. Jeg vil se fotballspillere kose seg, og det ser ikke ut som han gjør det, sier Stamsø-Møller.

Neymar mot resten av verden

TV 2s fotballekspert mener Neymar gjør lite for å endre ryktet sitt.

– Etter all maset om filmingen synes jeg det ser ut som han prøver å bygge opp under det narrativet, at det er han mot resten av verden, sier Stamsø-Møller, og trekker frem en episode fra Serbia-kampen:

– Han ble felt av Dusan Tadic og rullet først helt vanlig, før han ett sekund senere fikk masse fakter. Da gjør han i hvert fall ikke noe for å dempe det. Det virker som om han har et ego som bygges opp til noe større enn det han egentlig vil være; guttungen som bare var god i fotball, sier han.

Neymar kom også tidlig i fokus som PSG-spiller da Dani Alves tok ballen fra Edinson Cavani og ga den til Neymar før et straffespark.

Telepatisk link med Coutinho

Neymar har vært det store samtaleemnet på Brasil, men Philippe Coutinho har vært lagets beste spiller med to avgjørende scoringer i gruppespillet.

– Coutinho har vært veldig viktig for Neymar i dette VM, for han har tatt vekk en del av støyen hvis Brasil ikke hadde fått gode resultater. De er gamle, gode kjente og spilte sammen da de var så, de var liksom en duo. Coutinho har hjulpet Neymar veldig, sier Simen Stamsø-Møller.

– I den siste kampen til Brasil så du at de hadde ekstremt godt at den linken de har er helt spesielt. De er veldig gode hver for seg, men sammen er de helt vanvittige. Det er det nærmeste du kommer telepati i dette mesterskapet, sier TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes.

Vinneren av Brasil og Mexico skal ut mot triumfatoren av Belgia mot Japan i kvartfinalen.