STÅR FREM: Minnesota United-spiller Collin Martin.
STÅR FREM: Minnesota United-spiller Collin Martin. Foto: Minnesota United / Twitter

Fotballspiller står frem som homofil

MLS-spiller Collin Martin (23) har valgt å være åpen om egen legning.

Den amerikanske toppspilleren Collin Martin har i et innlegg på Twitter fredag valgt å stå frem som homofil. Det gjør han i anledning at pride-kvelden til klubben sin, Minnesota United i Major League Soccer.

– Jeg er stolt over at hele laget og ledelsen i Minnesota United vet at jeg er homofil. Jeg har bare mottatt vennlighet og aksept fra alle i Major League Soccer, og det har gjort offentliggjøringen mye enklere, skriver Collin Martin i innlegget.

23-åringen forteller at familie, venner og lagkamerater har visst om det i flere år.

– Med min erfaring som profesjonell idrettsutøver, vil oppmuntre andre som driver med idrett til å være åpne, skriver Martin.

Eneste i USA

Amerikanske Robbie Rogers er en av få andre mannlige fotballspillere som har valgt å stå frem som homofil. Den tidligere Leeds-spilleren la opp i LA Galaxy-spiller i fjor etter å ha fortalt verden om legingen sin i 2013.

– Det eneste jeg angrer på i løpet av min elleve år lange karriere, er årene jeg var i skapet. Jeg skulle ønske jeg hadde motet som så mange unge har delt med meg i de siste fem årene, skrev Rogers i et innlegg i fjor.

Etter at Rogers la opp i fjor, er Martin den eneste mannlige idrettsutøveren i USA som er åpen om å være homofil, skriver ESPN.

Hylles for åpenhet

Martin applauderes for åpenheten.

– Dette er definisjonen på mot. Jeg har stor respekt for deg, Collin, skriver den amerikanske landslagsspissen Jozy Altidore på Twitter.

– Jeg er stolt over å kunne kalle deg lagkamerat, skriver Minnesota United-spiller Christian Ramirez.

– Det krever så mye mot for å være en av de første til å komme ut, men alle i Minnesota United gir deg din fulle støtte, skriver lagkamerat Eric Miller.