Adnan Januzajs praktscoring sendte Belgia forbi England: – Det er pur klasse

Adnan Januzaj ble ingen suksess i Manchester United, men mot England ble han den store helten og sørget for at Belgia får en lettere vei mot finalen.

England - Belgia 0-1
​Panama - Tunisia 1-2

Belgia vant gruppe G forran England takket være en praktscoring av tidligere Manchester United-spiller Adnan Januzaj.

Se høydepunktene øverst

England og Belgia skulle gjøre opp om første- og andreplassen i gruppe G.

Det så lenge ut som England skulle vinne gruppen med tre færre gule kort enn Belgia, men 30 minutter før slutt dukket en tidligere Manchester United-spiller opp for belgierne.

Adnan Januzaj (23), som mange trodde skulle bli en verdensstjerne da han etablere seg på United for noen sesonger siden, har hatt en nedadgående karriereutvikling de siste årene.

Men i «reservelagskampen» mellom de to gigantene viste han glimt av gamle takter. Han mottok ballen på hjørnet av 16-meteren, kjørte karusell med Danny Rose, før han bøyde ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Jordan Pickford i målet til England.

– Det er pur klasse. Jeg trodde Januzaj skulle bli en superstjerne da han han slo gjennom for Manchester United, men slik ble det ikke. I dag har han herjet med Danny Rose, og for et mål han scorer, sier tidligere England-spiller Chris Waddle til BBC.

Seieren gjør at gruppevinner Belgia møter Japan i 8-delsfinalen, mens England skal opp mot Colombia.

Stjernene på benken
Det var to reservepregede giganter som møttes til duell i siste runde av gruppe G. Englands landslagssjef Gareth Southgate bevarer bare tre spillere etter kampen mot Panama. Englands største stjerne Harry Kane var ikke å finne i startelleverne, det var heller ikke Eden Hazard og Kevin De Bruyne for belgierne.

Selv om begge lagene var videre var det noe å spille om. Vinneren av gruppen møter nemlig Japan i 8-delsfinalen, et lag som er ansett som svakere enn Colombia, som andreplassen skal møte.

Det var Englands målvakt Jordan Pickford som havnet i begivenhetenes sentrum i starten av kampen. Først fikk 25-åringen såvidt hendene på et flakkende skudd fra det belgiske supertalentet Youri Tielemans, deretter holdt han på å rote ballen inn i eget mål, men John Stones kom til unnsetning og reddet på streken.

– Man kan si hva man vil, men hvis dette har vært en kamp om å være eller ikke være ville tempoet vært litt høyere, konstaterte Egil «Drillo» Olsen fra kommentatorboksen.

Sakte-fotball
Etter en frisk åpning på oppgjøret dabbet både tempoet og kvaliteten av. De få mulighetene som fikk tilskuerne til å reise seg fra tribunesetene var det Belgia som sto for. Fellaini fikk tatt ned en corner i feltet, men avslutning gikk rett i blokka til den engelske forsvarsmuren.

Jamie Vardy fikk tillit fra start som Englands midtspiss, men etter en førsteomgang hvor Three Lions' eneste mulighet ble skapt av Ruben Loftus-Cheek, var det nok mange engelske tilhengere som savnet mål-maskinen Harry Kane.

Leander Dendoncker og Youri Tielemans pådro seg gult kort i løpet av førsteomgangen, dermed ledet England an i gruppen med tre færre kort en belgieren.

– Det er merkelig at det ikke er mer angrepsvilje fra Belgia. Slik det er nå, må de vinne for å unngå Colombia i 8-delsfinalen, sa Olsen da lagene gikk til pause.

Kunst-scoring
Det er mulig at Roberto Martínez fikk med seg «Drillos» kritikk, for belgierne gikk rett i angrep etter pausen. Adnan Januzaj mottok ballen på hjørnet av 16-meteren. Den tidligere Manchester United-spilleren driblet vekk Danny Rose, før han skrudde ballen på elegant vis i lengste hjørnet.

– For et perfekt utført skudd av Januzaj, det kan ikke gjøres bedre, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter scoringen.

Marcus Rashford og England fikk umiddelbart muligheten til å slå tilbake. Supertalentet ble spilt alene gjennom med Thibaut Courtois, men 20-åringen var ikke kald nok og satte ballen like utenfor stolpen.

England satte inn en sluttspurt, men verken Danny Welbeck eller Marcus Rashford greide å overliste Thibaut Courtois. Dermed skal Belgia møte Japan i 8-delsfinalen, mens England møter Radamel Falcao og Colombia.

Slik startet lagene

ENGLAND (3-5-2) Jordan Pickford - Phil Jones - John Stones - Gary Cahill - Trent Alexander-Arnold - Ruben Loftus-Cheek - Eric Dier - Fabian Delph - Danny Rose - Marcus Rashford - Jamie Vardy.

BELGIA (3-4-3): Thibaut Courtois - Leander Dendoncker - Dedryck Boyata - Thomas Vermaelen - Nacer Chadli - Moussa Dembélé - Marouane Fellaini - Thorgan Hazard - Adnan Januzaj - Michy Batshuayi - Youri Tielemans.

Dommer: Damir Skomina

Stadion: Kaliningrad Stadium

Tunisia senket Panama.

Tunisia tok sin første seier mesterskapet da de møtte Panama i den ubetydelige bunnkampen i gruppe H. Tunisias Yassine Meriah satte ballen i eget mål etter 30 minutter, men afrikanerne ville forlate VM med hevet hode. Fakhreddine Ben Youssef satte inn utligningen rett etter pause, før Wahbi Khazri sørget for at Tunisia fikk med seg en seier fra turneringen. Panama måtte forlate sitt første VM noen sinne uten seier.