– Drillo-fotball av verste sort

Avansement til tross – den tidligere landslagsspilleren Stig Tøfting er lite imponert av Åge Hareides mannskap.

Se TV 2s intervju med Hareide i forkant av mesterskapet i vinduet øverst!

– Vi har klaget på norsk fotball i mange år. Nå spiller vi selv Drillo-fotball av verste sort, sukker Tøfting i et intervju med danske Ekstrabladet.

Danskene karret seg videre fra Gruppe C ved å slå Peru knepent og spille uavgjort mot Australia og Frankrike.

– Har ikke sett noe verre

Etter Australia-kampen ble Hareide anklaget av danske medier for å ikke ha en plan bak det offensive spillet.

Etter 0-0 mot gruppevinner Frankrike, ble begge lag hånet for sine opptredener av en rekke fotballpersonligheter.

For Tøfring, som fikk kallenavnet «gressklipperen» for sin knallharde spillestil, er laget så kjedelig å se på at han sitter igjen med delte følelser etter Danmarks avansement.

– Når Peru går opp i 2-0 mot Australia, er det ikke merkelig at man ikke har lyst til å vinne en kamp og gå for førsteplassen i gruppen? Hvis Morten Olsen hadde spilt den fotballen, skulle du bare hørt folk, sier Tøfting.

– Jeg har ikke sett noe verre av et dansk landslag så lenge jeg kan huske. Jeg er temmelig langt unna å være begeistret, følger den tidligere landslagsspilleren opp.

– Aldri stått så lavt før

Et av grepene Hareide gjorde for å sikre uavgjort mot Frankrike, var å benytte seg av Andreas Christensen som midtbaneanker – en rolle sunnmøringen spår kan være fremtiden for Chelsea-spilleren i et intervju med danske BT.

Enda en taktisk mulighet for Hareide vider i mesterskapet, konkluderer den danske avisen.

– Vi har aldri ligget så lavt i banen og vært så kompakte så lenge i en kamp. Det var viktig for oss å øve oss på det, for vi kan få bruk for det senere i turneringen. Vi vet at vi kan ligge bakpå hvis vi tar ledelsen, sier Hareide, ifølge BT.

I åttedelsfinalen venter Kroatia, som imponerte stort i gruppespillet, for Danmark. Skulle de ta seg videre til kvartfinalen, møter de enten Spania eller Russland.